Пересування трасою М-09 стало більш безпечним

Наш унікальний проєкт «Дорожня експертиза 2015-2020» триває!
Нагадаємо, експерти «Автомагістралі-Південь» інспектують ділянки автотрас, які ми ремонтували у минулі роки. Досліджують, чи змінилися експлуатаційні характеристики дорожнього покриття.
Кілька тижнів тому ми перевіряли стан автошляху М-06 «Київ-Чоп» на відрізку 690+000 – км 702+424. Дорожнє покриття на цій ділянці ми оновили у 2015-2017 роках. З того часу дорога залишається без деформацій або втрати рівності покриття. Кромки на всіх частинах дороги знаходяться у відмінному стані, немає тріщин або дефектів.
А сьогодні представляємо результати інспекції автотраси М-09 «Тернопіль-Львів- Рава-Руська». Середній поточний ремонт різних ділянок цієї дороги загальною протяжністю 72,8 км наша компанія проводила у 2016-2018 роках.
Автошлях М-09 має стратегічне значення для економічного розвитку Заходу України. Починається дорога у Тернополі, проходить через південну околицю Золочева, Львів, Жовкву і закінчується на пропускному пункті Рава-Руська на кордоні з Польщею.
На автошляху М-09 зосереджений інтенсивний рух автотранспорту, зокрема великовантажних автомобілів. Аби дорога витримувала таке навантаження, на всій протяжності ділянок ремонту виконано роботи зі влаштування посиленої основи зі щебенево-піщаної суміші, укріпленої цементом. Два шари асфальтобетонного покриття влаштовано зі крупнозернистої суміші товщиною 10 см та щебенево-мастикового асфальтобетону товщиною 5 см. На дорозі також було встановлено бар’єрне огородження, дорожні знаки, у межах населених пунктів влаштовано з’їзди, посадкові майданчики зупинок громадського транспорту, понад 8 км тротуарів та нанесено дорожню розмітку.
Під час інспекції наші спеціалісти виконали візуальне обстеження та перевірку дорожнього покриття за допомогою триметрової рейки. На всіх відрізках дороги провели вибіркові проміри рівності.
«На ділянках відсутні дефекти, руйнування та колійність покриття, – розповідає про результати інспекції інженер відділу технічного контролю Василь Устіянович. – Стан дорожнього покриття відмінний. Помітно, що експлуатаційне обслуговування автошляху проводиться на високому рівні. Уздовж траси вирізані чагарники для кращої видимості, тому пересування трасою стало більш безпечним».
Укотре «Автомагістраль – Південь» демонструє відмінний результат! Попри надмірні навантаження та високу інтенсивність руху автотранспорту, дорожнє покриття автотрасою М-09 залишається неушкодженим та з високими експлуатаційними характеристиками.
І це не остання інспекція об’єктів, які відремонтувала наша компанія! Уже незабаром проінформуємо про результати нової дорожньої експертизи!
Також закликаємо членів Національної дорожньої асоціації України та інших учасників ринку підтримати нашу акцію! Разом покажемо, що при обранні підрядника його позитивна історія та досвід є не менш важливими критеріями, ніж найнижча ціна.