Річний план робіт із відновлення траси Н-30 виконали вдвічі швидше

Траса Н-30 «Василівка-Бердянськ» у Запорізькій області є одним із основних автошляхів до моря. Ділянка дороги протяжністю понад 60 км ще минулого року становила випробування для автомобілістів: у багатьох місцях було зруйновано основу, порушений дорожній профіль. Та 2020-го дорогу повністю відновлено. «Автомагістраль-Південь» провела її поточний середній ремонт удвічі швидше, ніж було заплановано. Це – національний рекорд надшвидкої реалізації проєктів.
І це досягнення варте відзнаки нашого корпоративного конкурсу «Є рекорд!», у якому відзначаємо трудові звершення співробітників «Автомагістралі-Південь» рекордного для компанії 2020 року. Сьогодні представляємо вам ще одного учасника конкурсу – Олександра Чорного, керівника проєктів у Запорізькій області.
«Перед нами стояло дуже складне завдання: перетворити об’єкт на гігантський конвеєр, у якому всі ланки – виробництво, логістика, дорожні роботи – мали би працювати безперебійно, – розповідає про ремонт траси Н-30 Олександр Чорний.
За його словами, замало просто взяти необхідну кількість людей, техніки і матеріалу. Потрібне детальне планування робіт та технологічного ланцюжка, цілодобовий контроль за всіма виробничими процесами та ретельний добір персоналу.
До ремонту траси Н-30 компанія залучила понад 150 одиниць дорожньої техніки, близько сотні самоскидів та 300 співробітників.
«Із самого початку були впевнені, що впораємося, адже торік у такому ж режимі виконали відновлення траси Н-08 «Запоріжжя-Маріуполь». Але вже під час виконання проєкту зіткнулися з дефіцитом дорожніх працівників. Адже програма «Велике будівництво» почала набирати оберти по всій країні, і карантинні обмеження почали діяти. А нам потрібно було дуже багато персоналу. Нових працівників залучали у бригади з досвідченими дорожниками, які торік реалізували проєкт відновлення траси Н-08, тож етапи навчання і практики новачків проходили безпосередньо на об’єкті», – розповідає Олександр Чорний.
За проєктом, дорогу мали ремонтувати до кінця 2020 року. Проте влаштування верхнього шару покриття асфальтні ланки завершили вже на початку липня.
«Роботи на кількох ділянках об’єкту тривали одночасно й цілодобово. Ми досягнули максимальної корисності роботи техніки та механізмів: асфальтобетонний завод у Новополтавці відвантажував суміші кожні 15 хвилин у режимі 24/7, самоскиди крутилися по колу, чотири асфальтоукладачі не зупинялися ні на мить. У темну пору доби траса Н-30 сяяла від ліхтарів машин і додаткового освітлення. Водії, які на вихідні прямували до Бердянська, Маріуполя та інших населених пунктів на узбережжі Чорного та Азовського морів, дивувалися: невже в Україні почали ремонтувати дороги і вночі?! А ми взяли і зробили це», – каже Олександр Чорний.
Колеги,  ми чекаємо на ваші повідомлення-заявки на участь у конкурсі рекордсменів! Розкажіть, яких досягнень цього року досягнули ви особисто, ваш підрозділ, бригада, трудовий колектив.
Перед Новим роком журі конкурсу з керівників компанії визначить найкращих. Рекордсмени-переможці та призери конкурсу отримають цінні подарунки!
А можливо – і кар’єрне підвищення!
Надсилайте ваші повідомлення на електрону адресу конкурсу record@automagistral.com.ua, або пишіть на нашій сторінці у Фейсбук. Обов’язково залишайте ваші контакти для того, щоб з вами могли зв’язатись журналісти прес-служби та з’ясувати деталі.
Разом – до нових перемог!