На трасі Н-31 розпочато будівництво мосту через канал «Дніпро-Донбас»

На Дніпропетровщині активними темпами триває будівництво траси Н-31«Дніпро-Царичанка–Кобеляки– Решетилівка». У межах проєкту стартувало спорудження мосту через канал «Дніпро-Донбас».
Цей етап робіт є вкрай важливим для поточної та майбутньої реалізації проєкту дороги Н-31. Адже саме завдяки спорудженню мосту буде поєднано лінійну ділянку цьогорічного будівництва км 26+600 – км 28+600, яка розділена каналом «Дніпро-Донбас», та забезпечено безперешкодну доставку будівельних матеріалів для подальшого будівництва траси. Закінчити роботи зі спорудження мосту планується вже на початку наступного року.
Також активними темпами триває будівництво лінійних ділянок від 19-го по 28-й кілометр та транспортної розв’язки на км 21+900. Майже на всій протяжності ділянки км 19+400 – км 21+600 вже влаштовано два шари покриття – із крупнозернистого пористого та зі щільного дрібнозернистого асфальтобетону.
Паралельно на 20-му кілометрі завершуються роботи з будівництва шляхопроводу тунельного типу для проїзду сільськогосподарської техніки.
На першій половині ділянки між 21-им та 24-им кілометрами завершені роботи зі влаштування середнього шару асфальтобетонного покриття. На другій половині ділянки завершуються роботи з влаштування шару основи із щебенево-піщаної суміші, укріпленої цементом.
На третій ділянці між 24-им та 26-им кілометром завершені роботи з будівництва двох скотопрогонів із металевих гофрованих конструкцій. Влаштований нижній та середній шар асфальтобетонного покриття. Незабаром розпочнеться влаштування верхнього шару покриття. Наразі на ділянці проводяться роботи зі організації водовідведення з проїзної частини.
Роботи тривають і на четвертій ділянці траси з 26-го по 28 км, на якій вже половина протяжності виконана в нижніх та середніх шарах асфальтобетонного покриття. На решті ділянки на обох підходах до каналу «Дніпро-Донбас» майже завершені роботи з влаштування насипу із піску.
Нагадаємо, що цьогоріч «Автомагістраль-Південь» виконує роботи на десяти ділянках траси Н-31 «Дніпро-Царичанка–Кобеляки– Решетилівка» загальною протяжністю понад 28 км. На шістьох із них – з «нульового» кілометра до 19-го – завершені роботи по основному проїзду. Ще на чотирьох ділянках автошляху роботи тривають. На дорозі також буде влаштовано освітлення, дорожня розмітка, дорожні знаки, бар’єрне огородження, шумозахисні екрани, автопавільйони та тротуари.
До кінця поточного року заплановано завершити будівництво 26 км автотраси Н-31.
Нова дорога забезпечить комфортне та безпечне пересування транспортного потоку з Дніпропетровщини до Києва.
Будуємо Україну разом!