На трасі Н-07 у Сумській області капітально відновлюємо аварійний міст

На початку серпня ми розповідали про один із наших проєктів на трасі Н-07, а саме про капітальний ремонт мосту в селі Правдюки на 244-му кілометрі траси «Київ-Суми-Юнаківка».
Мостова споруда експлуатувалась майже 60 років, але вже з 2015 року міст знаходився в аварійному стані. Спочатку утворилися тріщини та деформації, а згодом обвалились тротуарні блоки.
Наразі ми виконали демонтаж старих залізобетонних конструкцій мосту та влаштували свайне поле з насадками, на які буде змонтовано триочкову металево-гофровану конструкцію (МГК) арочного перерізу.
Металеві гофровані арочні конструкції матимуть довжину 20 м.
Порівняно з залізобетонною мостовою спорудою, МГК більш зручні та прості в монтажі, мають значно нижчу вартість, а також потребують мінімальних витрат на експлуатаційне утримання.
Після завершення монтажу МГК, наступними етапами будівництва об’єкту передбачено пошарове засипання та ущільнення конструкції піском, влаштування геомембрани та дорожньої основи із щебенево-піщаної суміші.
Фінішним етапом буде влаштування трьох шарів асфальтобетонного покриття: нижнього – із крупнозернистого пористого асфальтобетону товщиною 10 см, середнього – із дрібнозернистого щільного асфальтобетону завтовшки 6 см та верхнього – із щебенево-мастикового асфальтобетону товщиною 5 см.
Плануємо, що об’єкт буде введений в експлуатацію вже до кінця жовтня.
Нагадаємо, відновлення траси Н-07 «Київ-Суми-Юнаківка» – один із найважливіших об’єктів проєкту «Велике будівництво». Реалізовувати його ми розпочали 2019 року з капітального ремонту відрізка довжиною у 5 км на ділянці від межі з Чернігівською областю в напрямку міста Ромни. Зі середини березня 2020-го продовжили виконувати капітальний ремонт до міста Ромни на двох відрізках загальною протяжністю майже 11 км.
Окрім цього, ми здійснюємо поточний середній ремонт на двох інших ділянках загальною протяжністю 60 км. Перший 30-кілометровий відрізок автошляху від селища Недригайлів у напрямку міста Суми ремонтується з початку травня. Ще один пролягає від села Штепівка до самого в’їзду в Суми.
Загалом до кінця року наша компанія планує повністю відновити понад 70 км автотраси Н-07.