На Одещині відновлюємо автошлях до курортів Татарбунарського району

Як проїхати до чорноморських курортів Катранка та Російка?

Донедавна, аби дістатися до відомої рекреаційної зони у Татарбунарському районі на Одещині, водії були змушені обирати грунтові дороги через поля. Виїжджати на 10-кілометровий відрізок автошляху С-162405 «Білолісся-Приморське-Російка» поблизу села Трапівка автомобілісти не наважуватися через  значну кількістю вибоїн та ям. Але вже цього літа проїзд дорогою, яка не знала ремонту останні 30 років, буде відновлено. Минулого тижня «Автомагістраль-Південь» розпочала поточний середній ремонт на відрізку автошляху км 15+500 – км 25+500.

Розпушення зношеного асфальтобетонного покриття вже проведено на протяжності 8 км. Зараз проводимо роботи поблизу села Лиман. Паралельно виконуємо виправлення профілю щебеневої основи з додаванням нового матеріалу – 500 кубометрів щебенево-піщаної суміші С-7 на кожен кілометр. До виконання робіт задіяно 15 працівників та 10 одиниць техніки.

Іще цього тижня плануємо розпочати асфальтні роботи. На всій протяжності ділянки буде влаштовано вирівнюючий шар із крупнозернистого асфальтобетону товщиною 10 см. Верхній шар покриття укладемо із дрібнозернистого асфальтобетону типу А товщиною 5 см м з попереднім розливом бітумної емульсії ЕКШ-60.

На завершальному етапі робіт виконаємо влаштування примикань, досипання узбіч щебенево-піщаною сумішшю, встановлення нових дорожніх знаків, напрямних стовпчиків та нанесення дорожньої розмітки. На зупинках автотранспорту у селах Лиман та Приморське змонтуємо світлодіодні світильники на сонячних батареях.

Завершити відновлення відрізку км 15+500 – км 25+500 автошляху С-162405 «Білолісся-Приморське-Російка» плануємо у серпні 2020 року.