На транзитному кільці навколо Львова влаштовуємо верхній шар покриття

Украй важлива для західного регіону транспортна артерія Т-14-25 «Миколаїв-Городок-Жовква-Кам’янка-Бузька-Бібрка» отримала повністю заасфальтовану ділянку капітального ремонту км 24+500 – км 34+000.

Останні кілометри верхнього шару наші дорожні ланки уклали впродовж вихідних. Для цього рух автотранспорту було перекрито у відповідності з тимчасовою схемою ОДР погодженою з Нацполіцією та Службою автомобільних доріг у Львівській області.

До робіт залучили близько 70 працівників і 50 одиниць дорожньо-будівельної техніки.

Щоби виконати влаштування асфальтобетонного покриття швидко та якісно, задіяли надсучасний перевантажувач, який забезпечує додаткове перемішування асфальтобетонної суміші, безперервний режим укладання та виключає безпосередній контакт автосамоскидів з асфальтоукладачем, що дозволяє досягти найкращих показників рівності.

Щодня на ділянці капітального ремонту вкладали понад 2000 тонн щебенево-мастикової асфальтобетонної суміші, який постачали самоскидами відразу з двох виробничих баз у Жвирці та Ходовичах.

Одночасно кипіла робота і на інших відрізках ремонту автотраси Т-14-25.
Верхній шар покриття зі ЩМА-15 влаштований і на кількох кілометрах ділянки реконструкції від км 34+000 до км 40+738. Раніше тут також було виконано роботи із влаштування поширення проїзної частини, водовідведення, нижнього шару асфальтобетонного покриття з попереднім посиленням основи щебенево-піщаної суміші укріпленої цементом, а також тротуари.

На пересіченні дороги із трасою Н-13 «Львів-Ужгород», де здійснюємо влаштування кільцевої транспортної розв’язки, проводимо роботи із поширення проїзної частини: влаштування дренуючого шару з піску товщиною 20 см та основи зі щебенево-піщаної суміші С-5 товщиною 18 см.

На ділянці капітального ремонту з “нульового” кілометра по 12-й продовжуємо влаштовувати верхній шар основи зі ЩПС та завершуємо роботи з прокладання дощової каналізації та монтажу оглядових та дощоприймальних колодязів.

Нагадуємо, що автошлях Т-14-25 «Миколаїв-Городок-Жовква-Кам’янка-Бузька-Бібрка» є частиною нового транзитного кільця, яке розміщене на відстані 20-40 км від Львова, для перенаправлення в обхід міста значної частини транспортних потоків, що прямують до міжнародних пунктів пропуску на кордоні з Польщею.

Завершення робіт з відновлення дороги Т-14-25 на ділянці від Миколаєва до Городка заплановано вже наприкінці 2020 року.