На Львівщині будуємо об’їзну дорогу міста Трускавець

Минулого тижня “Автомагістраль-Південь” розпочала роботи з будівництва нової ділянки автодороги Т-14-02 “Східниця-Пісочна” в об’їзд міста Трускавець у Львівській області.
Новий відрізок автошляху матиме довжину 3,8 км. Він починається на км 21+584 від перехрестя між селами Модричі та Сільце і закінчується на виїзді з Трускавця в напрямку міста Борислав на км 16+262 дороги “Східниця-Пісочна”.
На ділянці автошляху Т-14-02 від 16-го до 21-го кілометра, якою раніше можна було проїхати у напрямку Борислава та Східниці через Трускавець, виникли несприятливі геологічні явища та небезпечні умови для руху автотранспорту, пов’язані з утворенням техногенних карстів у зоні підземних рудників Стебницького родовища калійних солей, які не дозволяють подальшу безпечну експлуатацію цієї ділянки дороги. Відтак будівництво нової ділянки дороги Т-14-02 дозволить відновити зручне транспортне сполучення між курортними містечками регіону, а також спрямувати транзитний автотранспорт в обхід Трускавця, що збереже міські вулиці від руйнування та зменшить забруднення повітря.
Наразі на об’єкті тривають підготовчі роботи. Виконуємо розчищення ділянки будівництва від кущів та чагарника, зняття рослинного шару грунту, а також влаштування тимчасових технологічних доріг та будівельних майданчиків. Найближчим часом розпочнуться також роботи з перенесення інженерних комунікацій водо- та газопостачання, ліній електропередач, а також археологічні вишукування. Нова дорога запроєктована на місцевості з пересіченим рельєфом, тому земляні роботи передбачатимуть спорудження насипу заввишки до 5 м та виїмки глибиною до 3 м. Для захисту автомобільної дороги від можливого виникнення карстових деформацій, проєктом передбачено влаштування спеціальних обойм із геосинтетичних матеріалів в основі земляного полотна.
Також на ділянці дороги передбачено влаштування шести водопропускних труб та двох споруд для очищення стічних вод із поверхні автомобільної дороги. Наразі вже розпочато підготовчі роботи з будівництва водопропускної прямокутної труби отвором 4,0х2,5 м довжиною 35,9 м через виток річки Вишниця.
На початку та в кінці ділянки будівництва при примиканні до автодороги Т-14-02 будуть влаштовані кільцеві розв’язки.
Поточного року передбачено виконання повного комплексу земляних робіт, влаштування штучних споруд, а також шарів дорожньої основи. Завершити будівництво об’їзної дороги Трускавця заплановано у 2021 році.