На будівництві траси Н-31 почалось влаштування фінішного шару асфальтобетону!

На будівництві траси Н-31 почалось влаштування фінішного шару асфальтобетону!

Проект спорудження дороги Н-31 «Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка» у Дніпропетровській області – унікальний для України. Це не середній та навіть не капітальній ремонт, а повномасштабне будівництво сучасної швидкісної магістралі «з нуля».

Чотирисмугова траса сполучатиме Київ із Дніпром. Магістраль проходитиме повз населені пункти як справжній автобан. Відтак із Дніпропетровщини у столицю та у зворотному напрямку можливо буде дістатися швидко та безпечно.

Із початку будівництва в  2017 році «Автомагістраль-Південь» спорудила понад 19 кілометрів автодороги.

Будівельні роботи на трасі Н-31 тривають цілорічно практично без зупинок. Цієї зими ми виконували земляні роботи, влаштування підстильних шарів із доменного шлаку та шару основи із щебенево-піщаної суміші. Навесні розпочались асфальтні роботи з влаштування нижніх шарів із крупнозернистої пористої та щільної асфальтобетонної суміші. Нині влаштовуємо верхній шар дорожнього покриття із щебенево-мастикового асфальтобетону.

Окрім укладання верхнього шару покриття, проводимо роботи з укріплення та водовідведення. А також – з обстановки та облаштування автомобільної дороги.

До виконання робіт залучено 90 співробітників «Автомагістралі-Південь». Працює понад 50 одиниць дорожньо-будівельної техніки.

Відзначимо, що плани «Укравтодору» на 2020 рік щодо автодороги Н-31 у Дніпропетровській області є досить амбітними: фінансування передбачено в обсязі понад 2 млрд. грн. Поточного року заплановано будівництво траси до каналу «Дніпро-Донбас» із введенням в експлуатацію ділянок дороги загальною протяжністю 28 км, що дозволить відкрити рух для автотранспорту на новозбудованому відрізку траси Н-31 в об’їзд населених пунктів Лобойківка та Петриківка.