Місячна норма опадів в Одесі: служба експлуатації «Автомагістраль – Південь» рятує застряглі в заметах автомобілі

В Україну прийшли сильні снігопади. Фактично надзвичайна ситуація склалася на Одещині, яка опинилась у справжній сніговій пастці. За добу тут випала місячна норма опадів – товщина снігового покрову перевищила 50 см. Для південного регіону це справжнє стихійне лихо.
Через значні навали снігу проїхати трасою М-05 на легковому автомобілі стало на деякий час майже неможливо, чимало машини просто вставали у заметах посеред дороги. Але експлуатаційна служба «Автомагістралі-Південь» не зупиняла роботу ані на хвилину. Траса була розчищена, наші співробітники врятували зі снігової пастки близько 20 машин поблизу селища Іванівка.
Про інтенсивність снігопаду свідчить той факт, що на порятунок водіям приїхала великогабаритна вантажівка ДСНС і також… застряла у снігу. Лише наша спецтехніки була здатна розблокували автомобілі та врятувати водіїв від сніжної пастки.
Окрім прибирання снігу, наші бригади також працюють над усуненням ожеледиці на дорогах. Для цього за останню добу використали близько 1800 тон фрикційних матеріалів.
Наразі роботи тривають, а наші фахівці працюють на автошляхах в Одеській та Київській областях у режимі non-stop.
Експлуатаційна служба компанії закликає водіїв найближчим часом утриматись від подорожей автомобілем. І дати можливість спецтехніці завершити прибирання снігу.
Нагадаємо, «Автомагістраль-Південь» здійснює експлуатаційне утримання 3,6 тис. км автодоріг у чотирьох областях. Зокрема, це 234 км міжнародних трас М-05 «Київ-Одеса» та М-03 “Київ-Харків-Довжанський” у Київській області. На Одещині компанія обслуговує 192 км автошляху М-05. У Харківській – М-29 «Харків-Перещепино» та М-18 «Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта» протяжністю 265 км. Найбільшим регіоном експлуатаційного утримання залишається Дніпропетровська область, де ми обслуговуємо всі дороги державного значення загальною протяжністю майже 3 тис. км.