MINTRANS FORUM 2021: дорожня галузь наслідує досвід «Автомагістраль-Південь»

Для «Автомагістраль-Південь» щорічний MINTRANS FORUM – це можливість прозвітувати про результати сезону та поділитися з колегами передовим досвідом.

Цього року у форумі традиційно взяли участь представники Кабміну, Верховної Ради, керівники інфраструктурної галузі та провідні гравці дорожньо-будівельного ринку України. Обговорювались питання розвитку залізниці, аеропортів, портів, водного транспорту. Але головна тема – «Велике будівництво».

Під час форуму часто згадували проєкти нашої компанії, зокрема, будівництво траси Н-31 «Дніпро-Решетилівка». За словами заступника Міністра фінансів України Олександра Кави, новий автошлях Н-31 зробить революцію у транспортному сполученні столиці зі східною частиною країни. Від Дніпра до Києва можна буде доїхати трохи більше ніж за чотири години.

Одна з найцікавіших тем форуму – концесійний проєкт «Краковець-Львів-Броди-Рівне». Це нова швидкісна траса, яка поєднає Україну з країнами ЄС. «Автомагістраль – Південь» виступала розробником ТЕО майбутнього проєкту.

За словами керівника нашої компанії Миколи Тимофеєва, існуючі автошляхи вже не справляються з трафіком між Україною та ЄС. Концесійна дорога першої категорії дозволить зробити сполучення із сусідніми країнами більш комфортним та швидким, що посилить економічні зв’язки з Євросоюзом.

На сьогоднішній день підготовка ТЕО виконана на 80%. Готовий маршрут будівництва. Спільно з європейськими консультантами оцінюються економічні фактори, економічно-фінансова модель.

«Ми сподіваємось на погодження з боку уряду, з боку «Укравтодору» і розраховуємо на запуск концесійного конкурсу», – зазначив Микола Тимофеєв.

Іще одна важлива тема, про яку згадував очільник «Автомагістраль-Південь» – питання удосконалення системи контролю якості.

«Мені дуже приємно, що на сьогоднішній день наші колеги слідкують за нашим досвідом і впроваджують ці найкращі практики в своїх компаніях. У свою чергу ми намагаємось завжди перейняти найкращі європейські і світові практики у своїй діяльності. Це дуже добре для галузі», – резюмував Микола Тимофеєв.

Детальніше про MINTRANS FORUM – на нашому Youtube-каналі.

https://youtu.be/w9CjV-EUJTs