Масштабний ремонт автотраси Н-07 «Київ-Суми-Юнаківка» у Сумській області

Одразу на кількох ділянках автотраси Н-07 «Київ-Суми-Юнаківка» у Сумській області розгорнулися масштабні ремонти – від підготовчих робіт до влаштування верхнього шару дорожнього покриття.

На ділянці поточного середнього ремонту км 230+437 – км 262+112 проводиться розчищення придорожньої смуги від чагарників та дрібнолісся на відрізку від селища Недригайлів у бік села Штепівка. Інші дорожньо-будівельні бригади виконують слідом холодне фрезерування зношеного асфальтобетонного покриття, вирівнювання профілю з додаванням щебенево-піщаної суміші, влаштування основи із щебенево-піщаної суміші укріпленої цементом та нижнього шару.

Спеціалізовані бригади вже влаштували нижній шар покриття із крупнозернистого щільного асфальтобетону на 12-кілометровому відрізку дороги і 7 км верхнього шару зі щебенево-мастикового асфальтобетону.

Асфальтобетонні суміші на об’єкт доставляємо з виробничої бази, що розміщена у селищі Степанівка, де у квітні 2020 року ввели в експлуатацію новий асфальтобетонний завод Marini TOPTOWER 3000 продуктивністю 240 т на годину. Його потужності забезпечують також виконання робіт з капітального ремонту ділянки дороги Н-07 на км 213+260 – км 224+114. Там уже влаштовано нижні шари асфальтобетонного покриття. Асфальтні бригади завершують укладати верхній шар покриття зі щебенево-мастикового асфальтобетону товщиною 5 см.

Одночасно проводимо й інші роботи: облаштовуємо з’їзди та примикання,  укріплюємо узбіччя, встановлюємо бортовий камінь, влаштовуємо тротуари та автобусні зупинки.

До виконання робіт на об’єкті задіяно понад 120 працівників та 90 одиниць дорожньо-будівельної техніки.

Відтак уже до кінця поточного року Сумщина отримає понад 40 км відновленої траси Н-07 «Київ–Суми-Юнаківка».