Дорожня галузь упевнено дивиться у наступний 2021 рік!

У Києві проходить перший міжнародний форум інфраструктури і транспорту Mintrans. Подія зібрала топ-менеджерів провідних компаній дорожньої галузі. Компанія «Автомагістраль-Південь» також бере участь у заході.
Основними темами обговорення під час форуму стали плани на наступний рік, реформування галузі та перспективи виходу українських компаній на зовнішні ринки.
“У сезоні 2020 українська дорожня галузь вийшла на новий рівень. Наші провідні компанії значно збільшили свій потенціал. Ми модернізували виробництво, збільшили парк техніки. І сьогодні готові реалізовувати об’єкти будь-якої складності. І ми дуже позитивно сприймаємо той факт, що керівництво держави не планує знижувати темпи. Програма «Велике будівництво» продовжується і набирає обертів.
У цьому році «Укравтодор» запланував відновити 4 тисячі кілометрів доріг державного значення, плани на 2021 рік значно збільшені – планується відновити понад 6 тисяч кілометрів. Це дуже добре, коли у держави є чітка і послідовна стратегія, у такому випадку і бізнесу значно простіше формувати виробничі плани”, – зазначив генеральний директор нашої компанії Микола Тимофеєв.
Під час виступу на форумі Микола Сергійович акцентував увагу на необхідності державної підтримки українського виробника. Український ринок сьогодні відкритий закордонним підрядникам. Участь у тендерах беруть компанії з Туреччини, Китаю, Білорусі та інших країн. Водночас ринки цих країн закриті для українських дорожніх компаній. Вирішити цю проблему без участі та допомоги держави неможливо. Українська влада сьогодні має виступити адвокатом та лобістом українського бізнесу на міжнародній арені. Адже наші компанії вже не поступаються закордонним – питання лише у кваліфікаційних вимогах.
Микола Тимофеєв також наголосив на важливості завершення реформування регуляторної бази. Ринок очікує ухвалення Верховною Радою законопроєкта, який здійснює дерегуляцію та змінює систему ціноутворення.