Дорожня експертиза 2015-2020: «Автомагістраль-Південь» ініціює унікальну акцію!

Хто і як в Україні будує та ремонтує дороги? Майже всі українські підрядники стверджують, що працюють на совість та забезпечують необхідну якість.
Але яка ситуація насправді? Як покаже себе нова дорога через рік, два, три, п’ять?
Наша компанія розпочинає унікальну акцію «Дорожня експертиза 2015-2020».
Ідея дуже проста: експерти та співробітники лабораторій «Автомагістралі-Південь» інспектують ділянки автотрас, які ми ремонтували п’ять років тому. А потім ми публічно оголосимо результати та оприлюднимо фотозвіти.
«Насправді наша компанія постійно проводить інспекції на дорогах, де ми працювали в минулі роки. Це свого роду пост-аудит якості робіт. Для компанії важливо переконатися, що всі роботи виконані якісно та відповідно до технології. А якщо проблеми виникають – з’ясувати причини. Треба розуміти, що довговічність дорожнього покриття залежить не лише від якості роботи підрядника, але й від якості подальшого експлуатаційного утримання. Якщо належного догляду немає, узимку на дорозі сніг та ожеледь, а влітку – перевантажені фури з зерном, то міжремонтний термін може скорочуватись в рази. Але навіть за таких умов наші дороги витримують значно довше, ніж заявлений гарантійний термін. Цією акцією ми хочемо довести, що «Автомагістраль-Південь» є справжнім лідером ринку не лише за обсягами виконаних робіт, але за якістю роботи», – зазначив заступник генерального директора компанії з ремонту та будівництва автомобільних доріг Валерій Вакарчук.
🔎Перший об’єкт, який проінспектували наші експерти – автотраса Н-09 “Мукачеве – Львів”. Її ділянку км 416+000 – км 436+433 «Автомагістраль-Південь» ремонтувала у 2015 році.
Відрізок дороги між селом Давидів та містом Бібрка був у незадовільному стані після років інтенсивної експлуатації – по Н-09 здійснюється основний рух вантажівок між Львовом та Івано-Франківськом. Тому під час ремонту на дорозі влаштували посилену основу та асфальтобетонне покриття.
«Гарантійний термін експлуатації об’єкту завершився два роки тому. Ми провели інспекцію експлуатаційних властивостей ділянки: виконали візуальне обстеження та перевірку дорожнього покриття на колійність: за допомогою триметрової рейки провели вибіркові проміри рівності на всій протяжності ділянки дороги. Просвіт між рейкою та дорожнім покриттям досі відповідає допустимим значенням. Дорога перебуває у доброму експлуатаційному стані, без деформацій та втрати рівності покриття. Не виявлено ані ямковості, ані колійності», – розповів про результати інспекції Андрій Кузьмич, керівник проєктів у Львівській області.
Отже, наша перша інспекція довела: навіть після 5 років експлуатації дороги «Автомагістраль-Південь» за характеристиками майже не відрізняються від щойно відремонтованих чи збудованих магістралей.
Інспекція об’єктів компанії продовжується! Будемо інформувати вас про її результати!
Також закликаємо членів Національної дорожньої асоціації України та інших учасників ринку підтримати нашу акцію!
Разом покажемо, що при обранні підрядника його позитивна історія та досвід є не менш важливими критеріями, ніж найнижча ціна.