Будуємо об’їзну дорогу Трускавця

У Львівській області активними темпами продовжуємо будівництво нової ділянки автошляху II категорії Т-14-02 «Східниця-Пісочна» в об’їзд курортного міста Трускавець загальною протяжністю 3,8 км.
На ділянці автошляху Т-14-02 з 16–го до 21-го кілометра, якою раніше можна було проїхати в місто з Дрогобича у напрямку Борислава та Східниці, в наслідок карстових провалів утворились небезпечні умови для руху автотранспорту. Будівництво нової ділянки автотраси дозволить відновити зручне сполучення між курортними містами Львівщини, а також спрямувати транзитний автотранспорт в обхід Трускавця.
Новий автошлях будується від перехрестя між селами Модричі та Сільце (км 21+700) і закінчується на виїзді з Трускавця в напрямку міста Борислав (км 16+100). Проєкт передбачає будівництво двох кільцевих розв’язок на в’їзді та виїзді з нової ділянки автошляху.
Наразі ми працюємо одночасно по всій протяжності ділянки. Після завершення археологічних досліджень, наші бригади активно проводять підготовчі та земляні роботи, зокрема вже закінчили зняття рослинного грунту та розчищення ділянки будівництва від кущів та чагарника.
На відрізках, де є загроза провалів, виконані роботи зі стабілізації грунту, а саме влаштування текстильної обойми з геосинтетичних матеріалів в основі земляного полотна.
Окрім цього, продовжуються роботи зі влаштування шести водопропускних труб та двох очисних споруд для очищення стічних вод з поверхні автомобільної дороги. Наразі розпочато будівництво водопропускної прямокутної труби отвором 4,0х2,5 метри довжиною 35,9 м через виток річки Вишниця.
До кінця поточного року планується завершити майже весь комплекс земляних робіт та нижні шари дорожньої основи.
Загалом проєктом передбачено влаштування 20 см дренуючого шару піску і двух шарів основи з щебенево-піщаної суміші: нижній шар завтовшки 21 см та верхній, укріплений цементом – 19 см.
Фінішний етап – два шари асфальтобетону: нижній крупнозернистий товщиною 10 см та щебенево-мастиковий завтовшки 20 см.
До робіт на об’єкті задіяно понад 50 працівників і 30 одиниць техніки.
Завершення будівництва нової ділянки автошляху Т-14-02 заплановано наступного року.
Будуємо Україну разом!