«Автомагістраль-Південь» забезпечила бездоганний стан автошляхів одразу у кількох регіонах

Друга половина зими в Україні видалась напрочуд суворою, з рясними снігопадами, ожеледицею та тріскучими морозами. Проте стихія не завадила службі з експлуатаційного утримання доріг «Автомагістралі-Південь» забезпечити бездоганний стан автошляхів одразу у кількох регіонах.
«Ми ретельно підготувалися. У нас понад 140 одиниць найсучаснішої спецтехніки та майже 700 досвідчених працівників. На дорожньо-експлуатаційних базах компанії напередодні зими було накопичено понад 16 тисяч тонн технічної солі та 46 тисяч тонн фрикційних матеріалів. Для попередження утворення сніжних заметів на автошляхах ми заздалегідь встановили близько 5 тисяч метрів снігозахисних сіток. Отже, хуртовини та морози ми зустріли максимально озброєні!» – розповів керівник служби експлуатаційного утримання доріг «Автомагістралі-Південь» Євген Кубарський.

Із найскладнішими погодними умовами у цьому році водії зіткнулись на Одещині та Київщині. В Одесі в один із днів випало майже півметра снігу. Звільняти зі сніжного полону довелось навіть спецтехніку служби з надзвичайних ситуацій. Загалом співробітники служби експлуатаційного утримання доріг «Автомагістралі-Південь» урятували близько ста водіїв та автобус із дітьми зі снігових заметів.
«Автомагістраль-Південь» обслуговує автошляхи у Київській, Харківській, Одеській та Дніпропетровській областях загальною протяжністю понад 3600 км. Експлуатаційне утримання доріг також передбачає ремонт та заміну бар’єрного огородження, очистку систем водовідведення, розширення узбіччя, вирубування порослі, вивіз сміття, встановлення дорожніх знаків та аварійні ремонти дорожнього покриття.