«Автомагістраль-Південь» відновлює автотрасу Н-07 «Київ-Суми-Юнаківка» у Сумській області

Масштабні ремонти – від підготовчих робіт до влаштування верхнього шару дорожнього покриття – «Автомагісталь-Південь» розгорнула відразу на кільк

ох ділянках автотраси Н-07 «Київ-Суми-Юнаківка» у Сумській області.
На відрізку км 230+437 – км 262+112 розчищаємо придорожню смугу від чагарників та дрібнолісся, проводимо холодне фрезерування зношеного асфальтобетонного покриття, влаштування основи із щебенево-піщаної суміші, укріпленої цементом.

Нижній шар покриття із крупнозернистого щільного асфальтобетону товщиною 10 см влаштували на 12-кілометровому відрізку дороги від м. Недригайлів до с. Штепівка.

Понад 7 км верхнього шару покриття виконано зі щебенево-мастикового асфальтобетону.

Капітальний ремонт проводимо на ділянці км 213+260 – км 224+114, де асфальтні бригади завершують укладання верхнього шару покриття зі ЩМА-20 товщиною 5 см.

Асфальтобетонні суміші на об’єкти ремонту доставляємо з виробничої бази у селищі Степанівка, де у квітні 2020 року ввели в експлуатацію новий асфальтобетонний завод Marini TOPTOWER 3000 продуктивністю 240 т на годину.

Також облаштовуємо з’їзди та примикання, укріплюємо узбіччя, встановлюємо бортовий камінь, влаштовуємо тротуари та автобусні зупинки.

До кінця поточного року Сумщина отримає понад 40 км відновленої траси Н-07 «Київ–Суми-Юнаківка».