«Автомагістраль-Південь» завершила майже 90% запланованих цьогорічних робіт на трасі Т-05-14 «Добропілля-Лиман»

«Автомагістраль-Південь» завершила майже 90% запланованих цьогорічних робіт на трасі Т-05-14 «Добропілля-Лиман» на ділянці км 28+300 – км 36+750 у #Донецькійобласті. Уже відремонтовано понад 6 км траси із 7 км запланованих на цей сезон з влаштуванням верхнього шару покриття.
Основний обсяг робіт з відновлення дорожнього полотна планується закінчити до вересня. Наразі виробничі потужності компанії також задіяні для виконання земляних робіт, влаштування узбіч та водовідвідних споруд. Фахівці компанії проводять роботи з відсипки земляного полотна, укладання геотекстилю, влаштування дренуючого шар у та шару основи з щебенево-піщаної суміші. Крім того, паралельно виконуємо роботи по водовідведенню.
Згідно проектної документації передбачено 2 типи конструктиву (поширення та посилення). Перший конструктив (посилення) передбачає фрезерування 12 см старого асфальтобетонного покриття. У подальшому влаштовується вирівнюючий шар із суміші фрезерованого матеріалу, обробленого в’яжучим (СФОВ), товщиною до 10 см та основний шару зі СФОВ 18 см завтовшки. Потім влаштовуються шари дорожнього покриття – 10-сантиметровий нижній шар із крупнозернистого щільного асфальтобетону та верхній шар із щебенево-мастикового асфальтобетону товщиною 5 см.
Другий тип використовують на ділянках поширення та перебудови, який передбачає виконання комплексу земляних робіт з послідуючим влаштуванням прошарку із геосинтетичного матеріалу, 20-сантиметрового дренуючого шару зі ЩПС С-5, основного шару ЩПС С-5 завтовшки 28 см. А також двох шарів асфальтобетонного покриття: нижнього шару у 10 см і 5-сантиметрового верхнього зі ЩМА-20.
На дорожніх роботах наразі задіяно 30 одиниць техніки та понад 40 співробітників нашої компанії. Асфальтобетонну суміш та інертні матеріали ми постачаємо з нашої виробничої бази у селі Слов’янка Дніпропетровської області.