«Автомагістраль-Південь» завершила комплекс цьогорічних робіт зі влаштування дорожнього одягу на автомобільній дорозі Н-11 «Дніпро–Кривий Ріг– Миколаїв»

«Автомагістраль-Південь» завершила комплекс цьогорічних робіт зі влаштування дорожнього одягу на автомобільній дорозі Н-11 «Дніпро–Кривий Ріг– Миколаїв». На цій трасі ми здійснюємо поточний середній ремонт окремих ділянок на відрізку від км 53+000 до км 137+424.

На відремонтованих ділянках наші фахівці вже приступили до нанесення дорожньої розмітки та встановлення дорожніх знаків і напрямних стовпчиків. Протягом листопада ще триватимуть роботи з укріплення узбіч та благоустрою територій. Зокрема, до кінця року буде завершено облаштування семи автобусних зупинок, де наразі тривають роботи зі встановлення бортового каменю, влаштування заїзних кишень та посадкових майданчиків.

Нагадаємо, що відновлення дороги від Дніпра до Кривого Рога розпочалось 2017 року. До 2019 року в межах передбаченого фінансування ремонтні роботи були сконцентровані на найгірших ділянках. Ми виконали значний обсяг робіт у нижніх шарах покриття – на більшості ділянок влаштовано посилену основу та вирівнюючий шар дорожнього покриття. 2019 року ми завершили влаштування верхнього шару дорожнього покриття зі щебенево-мастикового асфальтобетону на цих ділянках. Роботи, які ми проводили в попередні роки, отримали своє логічне завершення.

Поточного року ми повністю відновили дорожній конструктив на ділянці поблизу населеного пункту Софіївка протяжністю близько 10 км. Зокрема, тут були проведені роботи з фрезерування, влаштована посилена основа дороги, вирівнюючий шар з крупнозернистої АБС та верхній шар із щебенево-мастикового асфальтобетону.

Уже відновлено 43 км автошляху у верхніх шарах дорожнього покриття. Усі відремонтовані ділянки відкриті для проїзду транспорту. Ми виконали головне завдання першого етапу ремонту – забезпечити проїзд на локальних ділянках, які раніше перебували в аварійному стані. Ремонт відрізку траси від Софіївки до Кривого Рога повністю завершено.
Подальше відновлення Н-11 продовжиться в 2020-2021 роках.