“Автомагістраль-Південь” виконує підготовку дорожнього покриття для влаштування вже четвертого пункту системи автоматичного зважування автомобілів у русі (Weight-in-Motion)

“Автомагістраль-Південь” виконує підготовку дорожнього покриття для влаштування вже четвертого пункту системи автоматичного зважування автомобілів у русі (Weight-in-Motion).

Пункт WiM3 на трасі М-03 “Київ-Харків-Довжанський” буде встановлений на 81-му км поблизу населеного пункту Семенівка.
Загалом проект передбачає встановлення шести зважувальних пунктів на головних під’їздах до Києва. Наша компанія вже зробила майданчики для трьох об’єктів. У тестовому режимі працюють WiM1 та WiM2 на автомобільній дорозі М-06 “Київ-Чоп”. Проходить етап тестування WiM6 на трасі М-07 “Київ-Ковель-Ягодин”.

Нещодавно набув чинності закон, який створює в Україні правову основу для впровадження системи автоматичного вагового контролю транспортних засобів. Порушення вагових та габаритних обмежень фіксуватимуть системи автоматичного зважування автомобілів у русі (Weight-in-Motion) в цілодобовому режимі. До порушників застосовуватимуться штрафи в розмірі від 8 до 34 тис. грн. Повідомлення про штраф надходитимуть поштою впродовж трьох днів. Але система запрацює лише після того, як будуть уведені в експлуатацію самі зважувальні пункти.

Наша компанія докладає значних зусиль, щоби система автоматичного зважування якнайшвидше запрацювала. Всі дорожні роботи цього міжнародного проекту ми намагаємось виконувати в найкоротші терміни. Цього вівторка ми розпочали фрезерування асфальтобетонного покриття на ділянках М-03, де заплановано встановити датчики вагового контролю. А вже у неділю дорожні роботи на об’єкті завершаться. Зокрема, буде влаштовано новий шар зі щебенево-мастикової асфальтобетонної суміші товщиною 8 см, який забезпечить необхідну рівність покриття та якісну роботу датчиків зважування.

Довідково:
Система WiM – ефективний інструмент у боротьбі з перевантаженим великогабаритним транспортом. Завдяки вмонтованим у дорожнє покриття датчикам, система дозволяє точно визначити вагу вантажівки. Окрім вагових датчиків, WiM облаштований іншими інтерактивними модулями. Камери фіксують швидкість, габарити, номерні знаки транспортного засобу. Система дозволяє ідентифікувати перевантажений автомобіль без зупинки руху. Зведена інформація передається на пристрої інспекторів та фіксуватися у базі даних.