«Автомагістраль-Південь» розпочала монтаж асфальтобетонного заводу у Молдові

Перший міжнародний проект нашої компанії набирає обертів! Згідно з визначеним у контракті терміном, ми розпочали монтаж асфальтобетонного заводу у Молдові!
Новий завод, розташований біля міста Вулканешти, здатний виробляти 240 т асфальтобетонної суміші на годину. Він повністю забезпечить потреби реконструкції 85 км траси М3 «Кишинів-Джурджулешти», яка веде до одного із найважливіших портів Дунаю.
Планується виготовити близько 140 тис. т асфальтобетонних сумішей та 150 тис. т сумішей із холодного ресайклінгу та щебенево-піщаних сумішей. Окрім того, асфальтобетонний завод повністю відповідає усім європейським екологічним нормам.

Для Молдови поява такої виробничої бази – справжня подія. У країні існує лише одне підприємство, яке за обсягами виробництва може конкурувати із заводом «Автомагістралі-Південь». Відповідно, країна отримує шанс значно наростити обсяги ремонту та будівництва доріг.

Запуск виробництва запланований на середину травня. Наразі на ділянці вже повністю готовий фундамент для установки АБЗ. Спеціалісти «Автомагістралі-Південь» почали роботи з підготовки підключення інженерних комунікацій для запуску асфальтобетонного заводу.
Сучасне устаткування АБЗ, яке встановлять у Молдові, ми придбали у визнаного у світі виробника – компанії Marini Fayat Group. Завдяки цьому наша закордонна виробнича база матиме не лише високу продуктивність, а й вироблятиме дорожнє покриття найвищої якості.

Для контролю виконання якості робіт згідно умов Контракту проводяться роботи з облаштування лабораторії, де будуть виконуватись випробування якості вхідних матеріалів, асфальтобетонних сумішей, придатності ґрунтів для спорудження насипів, у відповідності до місцевих стандартів та Технічної Специфікації Контракту.

Новий завод є частиною великого виробничого комплексу, який «Автомагістраль-Південь» створила для реалізації проекту. Зокрема, у Молдові працюватимуть 150-200 фахівців, буде залучено біля 100 одиниць спеціалізованої техніки:
– вантажівки Ford – понад 30 шт;
– екскаватори Caterpillar, JCB – 6 шт;
– навантажувачі Caterpillar;
– асфальтові та ґрунтові котки Bomag и HAMM – понад 10 шт;
– асфальтоукладачі Bomag 3 шт.
– ресайклер – 1 шт;
– фреза дорожня – 1 шт;
– автогрейдери, мінінавантажувачі, бетонозмішувачі та інша будівельна техніка.

Окрім заводу з виробництва асфальтобетонних сумішей, на виробничій базі також змонтують ґрунтозмішувальну установку Marini потужністю 400 т/год, облаштують бітумне сховище обсягом 500 м3 та майданчик для зберігання кам’яних матеріалів площею 4 га, майстерню для ремонту техніки, складські та побутові приміщення.