“Автомагістраль-Південь” розпочала будівництво 2-ї черги південного обходу міста Дніпро

“Автомагістраль-Південь” розпочала будівництво 2-ї черги південного обходу міста Дніпро. Ми реалізуємо надзвичайно важливий інфраструктурний проект не лише для обласного центру, а й для всього південного та східного регіонів України.

Дніпро досі не має окружної дороги. Рух транзитного великогабаритного транспорту здійснюється основними вулицями міста. По-перше, це не ефективно з точки зору транспортної логістики. По-друге, є однією з головних причин дорожніх заторів, які негативно впливають на екологію та створюють незручності місцевим мешканцям. Для міста нова окружна дорога стане ковтком свіжого повітря у прямому сенсі.

Завдяки виділеному фінансуванню, 2019 року ми продовжимо будівництво 2-ї черги південного обходу міста Дніпро на ділянці протяжністю 3,8 км, яка з’єднає відремонтовану запорізьку трасу з вулицею Аеропортівська, минаючи міську забудову.

Будівництво цієї ділянки розпочиналося ще в 2011-2012 рр. іншим  підрядником.  Проте роботи не були завершені. На окремих відрізках лише влаштували земполотно та частково влаштували шари дорожньої основи. Протягом п’яти років на об’єкті нічого не виконувалось. Лише у 2018 році вдалося повернутися до проекту. Торік наша компанія збудувала розв’язку та підходи до шляхопроводу на а/д Н-08 поблизу с. Братське, які знаходяться на «нульовому» кілометрі нової ділянки а/д М-04, що, власне, і є початком 2-ї черги південного обходу міста Дніпро.

Наразі  роботи виконуються на двох ділянках від «нульового» до км 3+800 нової траси. Відповідно до проекту, окружна Дніпра буде дорогою першої категорії, з двома двосмуговими проїздами шириною по 10,5 м.

Спеціалісти «Автомагістралі-Південь» влаштовують двошарову дорожню основу із доменного шлаку товщиною 25 см та щебеневопіщаної суміші товщиною 16 см. Також розпочато влаштування нижніх шарів покриття із крупнозернистого пористого та  крупнозернистого щільного асфальтобетону по 10 см товщини кожен.

Повне завершення робіт на цій ділянці заплановано на наступний рік. Також 2020-го замовник планує подальшу реалізацію проекту, що передбачає будівництво транспортної розв’язки та шляхопроводу на перетині нової траси з вулицею Аеропортівською та продовження будівництва окружної з виходом до Південного мосту.