Автомагістраль-Південь» продовжує спорудження однієї з найважливіших трас Н-31 «Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка», яка в подальшому повинна забезпечити комфортне автотранспортне сполучення міста Дніпро зі столицею

 

Будівництво цього об’єкту викликає великий резонанс, як у пресі, так і у суспільстві, та великий інтерес з боку посадовців. Вчора будівництво Н-31 відвідав голова комітету Верховної Ради з питань бюджету Андрій Васильович Павелко.

«Це дуже важливий інфраструктурний проект для місцевих мешканців та для всієї Дніпропетровської області. Люди відчують, як розвантажаться місцеві дороги. А до Києва можна буде дістатися швидше» – зазначив Андрій Павелко.

Зазначимо, що зараз для того, щоб виїхати з Дніпра на автошлях М-03 «Київ-Харків», потрібно близько трьох годин. Після відкриття дороги цей час скоротиться у півтора рази.

Сьогодні на Н-31 «Автомагістраль-Південь» споруджує кілометрову ділянку (11+000 – 12+000 км) та укладає верхній шар на раніше збудованих відрізках автошляху.

«Загалом наші робітники працюють з нульового по 12 кілометр. Глобальне будівництво ведеться на одному кілометрі (11-12 кілометр траси). На км 0+000 – 7+000 км «автомагістралівці» облаштовують верхній шар. На інших ділянках наші бригади встановлюють дорожні знаки, бар’єрну огорожу  та наносять розмітку», – розповідає інженер відділу технічного контролю компанії Артем Животов.

За 2017-2018 роки «Автомагістраль-Південь» побудувала 11 кілометрів нової траси. Автошлях не буде проходити через населені пункти і фактично функціонуватиме як європейський автобан, що значно підвищить безпеку руху.  Ця дорога – першої категорії у чотири смуги, в деяких місцях із розширенням до шести смуг.

Завершити будівництво Н-31 планують до 2022 року. У 2017-2018 роках на нову автотрасу виділили 560 млн грн, а цьогорічні асигнування сягнуть 1,2 млрд грн.