“Автомагістраль-Південь” повністю відремонтує одну з центральних вулиць у місті Шостка Сумської області до кінця 2019 року

“Автомагістраль-Південь” повністю відремонтує одну з центральних вулиць у місті Шостка Сумської області до кінця 2019 року. Наші спеціалісти вже розпочали завершальні роботи з капітального ремонту останньої частини вулиці Воронезька на ділянці км 1 +200 – км 2 +300.

У першій половині 2019 року ми відремонтували 1200 м цієї дороги, починаючи від “нульвого” кілометру. Завдяки виділеному додатковому фінансуванню ремонт продовжиться, і вулиця Воронезька буде відремонтована від центру до межі міста.

Наразі тривають роботи з фрезерування старого покриття. На ділянках зі значними руйнуваннями буде влаштовано нову основу дороги з щебенево-піщаної суміші. Надалі буде влаштовано вирівнюючий шар покриття з модифікованого крупнозернистого асфальтобетону товщиною 10 см, а також верхній шар покриття зі щебенево-мастикового асфальтобетону товщиною 5 см.

Невід’ємною частиною цього проекту є кільцеве перехрестя, яке “Автомагістраль-Південь” відновила ще на першому етапі ремонту.
Розв’язка кільцевого руху знаходиться у самому центрі Шостки і має шість з’їздів. Власне на цьому перехресті сходяться майже усі головні вулиці міста, включаючи Воронезьку. Розв’язка влаштована відповідно до всіх сучасних вимог та підходів щодо будівництва аналогічних об’єктів. Зокрема, перехрестя має так званий “фартух вантажівки” – укріплену смугу навколо центрального острівця розв’язки кільцевого типу. Ця смуга зроблена на декілька сантиметрів вищою від рівня дорожнього покриття і призначена для безпечного проїзду та зручного розвороту навколо центрального острівця кільцевої розв’язки великогабаритних вантажних автомобілів.

Дорожня розмітка на перехресті та пішохідних переходах виконана холодним пластиком. Така розмітка має підвищену зносостійкість, візуально краще сприймається як водіями, так і пішоходами. Розв’язка також облаштована острівцями безпеки. Пішохідні переходи на перехресті та вздовж вулиці Воронезької облаштовані металевою пішохідною огорожею і тактильною плиткою для людей з обмеженими можливостями.

Відтак уже до кінця поточного року місто Шостка отримає повністю оновлену за європейським форматом одну із основних вулиць разом із центральною кільцевою розв’язкою.