“Автомагістраль-Південь” передасть інфекційним лікарням 10 апаратів штучної вентиляції легень

“Автомагістраль-Південь” передасть інфекційним лікарням 10 апаратів штучної вентиляції легень.

У нас ще є можливість зупинити пандемію, не допустивши масштабного розповсюдження коронавірусної інфекції COVID-19 на території України.

Наша компанія, як ви знаєте, запровадила дуже жорсткі заходи безпеки, щоби мінімізувати ризик розповсюдження інфекції серед співробітників. Окрім того, ми вирішили допомогти лікарням. «Автомагістраль-Південь» закупила великий перелік обладнання, а також засоби захисту лікарів на суму понад 10 мільйонів гривен.
Зокрема, придбано п’ять апаратів штучної вентиляції легень. Це обладнання критично необхідно для пацієнтів із важкою формою коронавірусної інфекції, адже за розвитку пневмонія вони не можуть дихати самостійно. У найближчий час плануємо закупити іще 5 апаратів ШВЛ.

Також у переліку того, що ми даруємо лікарням:
– 20 медичних відсмоктувачів – приладів для надання невідкладної допомоги хворим із заблокованими дихальними шляхами;
– медичні насоси для комплектації операційних та палат інтенсивної терапії;
– 20 універсальних моніторів пацієнтів для спостереження за основними показниками життєдіяльності хворих;
– 8 ларингоскопів для отоларингічних кабінетів.

Для медпрацівників ми придбали 5 тисяч захисних комбінезонів, майже 4 тисячі пар медичних рукавичок, 4 тисячі респіраторів та 250 захисних окулярів.

Наступного тижня плануємо передати частину медичного обладнання та засобів захисту медичним закладам у регіонах, де працює наша компанія – Дніпропетровській, Харківській та Одеській областях. Решту доставимо впродовж квітня. Будемо тримати вас у курсі справ.
На жаль, майже неможливо відразу отримати все, що ми замовили, адже на ринку шалений дефіцит продукції, яка пов’язана з боротьбою з коронавірусом. Деякі країни запроваджують обмеження на експорт такого медичного обладнання.

Наші подальші плани: закупити для українських лікарень іще одну партію з п’яти апаратів штучної вентиляції легень та кисневі концентратори. Також придбаємо медичні захисні щитки, щоби максимально убезпечити лікарів.
Ми будемо дуже щасливі, якщо наше обладнання врятує життя людей та убезпечить медиків. Пандемію можна зупинити, якщо діяти всім разом. І державі, і бізнесу, і громадянському суспільству потрібно мобілізуватись, об’єднавши зусилля. Ми повинні діяти як одна велика команда! Тоді врятуємо життя, врятуємо Україну.