Зустрічаємо арктичний циклон: компанія вивела на автотраси понад 180 одиниць спецтехніки

На Україну насувається арктичний циклон, який принесе морози до мінус 20 градусів, сильний вітер та снігопади.
Сьогодні з п’ятої години ранку підрозділи нашої служби експлуатаційного утримання вивели на автотраси в Одеській, Харківській та Дніпропетровській областях понад 180 одиниць снігоприбиральної спецтехніки.
Арктичний циклон – уже другий виклик для наших експлуатаційників. У грудні вони максимально оперативно впорались з наслідками льодяного дощу, коли дороги та тротуари перетворились на ковзанки. У цілодобовому режимі дороги обробляли піщано-соляним розчином та сіллю.
«Автомагістраль-Південь» заздалегідь підготувалась до зимового обслуговування автошляхів. На дорожньо-експлуатаційних базах компанії заготовлено понад 16 тисяч тонн технічної солі та 46 тисяч тонн фрикційних матеріалів. Мобілізовано майже 700 працівників.
Окрім прибирання снігу та усунення слизькості, у наші обов’язки також входить комплекс інших експлуатаційних робіт, зокрема: ремонт або заміна бар’єрного огородження, очистка систем водовідведення, розширення узбіччя автогрейдерами, вирубка порослі, вивіз сміття, встановлення дорожніх знаків та інші, не менш важливі роботи, зокрема, аварійний ремонт дорожнього покриття.
У зимовий період для оперативної ліквідації ям, що виникають унаслідок коливання температур, ми використовуємо холодні суміші бітумомінеральні дорожні (СБМД). Суміші для аварійного ремонту створені за унікальною рецептурою компанії на виробничій базі у Новомосковську. При влаштуванні суміші навіть за мінусової температури повітря тимчасова «латка» протримається тривалий час. З настанням теплого сезону її можна буде за необхідності замінити на більш стійку, влаштовану за допомогою традиційних гарячих асфальтобетонних сумішей.
Аварійні ремонти автодоріг ми виконуємо з початку грудня, але в січні вони значно активізувались. Наші бригади виконали ямковий ремонт на площі понад тисячу квадратних метрів. Під час ремонтів було використано 115 тонн холодних бітумомінеральних сумішей.
Нагадаємо, «Автомагістраль – Південь» здійснює експлуатаційне утримання автодоріг у чотирьох областях. Зокрема, це 234 км міжнародних трас М-05 «Київ-Одеса» та М-03 «Київ-Харків-Довжанський» у Київській області. На Одещині компанія обслуговує 192 км автошляху М-05 «Київ-Одеса». У Харківській – М-29 «Харків-Перещепино» та М-18 «Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта» протяжністю 265 км. Найбільшим регіоном експлуатаційного утримання залишається Дніпропетровська область, де ми обслуговуємо всі дороги державного значення загальною протяжністю майже 3 тис. км.
У 2021 році компанія планує розширити дорожню мережу всесезонного обслуговування, а також охопити нові регіони.
Будуємо Україну разом!