Завершуємо капітальний ремонт вулиці Заболотного у столиці

Завершуємо капітальний ремонт вулиці Заболотного у столиці

На трикілометровій ділянці капітального ремонту вулиці Заболотного у Києві почалися роботи зі влаштування фінішного шару дорожнього покриття із щебенево-мастикового асфальтобетону.

Влаштовування верхнього шару покриття розпочато від будинку №156 у напрямку Одеської площі по одному проїзду вулиці. Підготовчі роботи виконувались у цілодобовому режимі.

На даний час до робіт залучено майже 100 працівників та 50 одиниць дорожньо-будівельної техніки.

Проїзд автотранспорту вулицею організовано згідно з тимчасовою схемою організації дорожнього руху, погодженою з Нацполіцією.

Сьогодні завершуємо укладання верхнього шару покриття із ЩМАС-20 на вищезазначеній ділянці, та вже в ніч на 26 травня рух транспорту буде організовано проїздом із новим покриттям. Після чого на протилежному проїзді також розпочнуться підготовчі роботи та буде влаштований верхній шар покриття.

Після завершення асфальтних робіт, також будуть проводитись роботи зі влаштування дорожньої розмітки, бар’єрного огородження та встановлення нових дорожніх знаків.

Капітальний ремонт проїжджої частини і тротуарів вулиці Заболотного, облаштування велодоріжки, забезпечення водовідведення та проведення зовнішнього освітлення ми проводимо з червня 2018 року. Роботи виконувалися у три етапи.
На першому – виконали підготовчі роботи з розбирання покриття основного проїзду, тротуарів та ін.
На другому етапі ми провели земляні роботи. Грунтову основу земляного полотна стабілізували з використанням георешітки на площі понад 114 тис. кв. м. Влаштували посилену дорожню основу, верхній шар якої виконаний із щебенево-піщаної суміші, обробленої цементом.
На третьому етапі проведено влаштування нижніх і верхнього шарів дорожнього покриття з гарячих асфальтобетонних сумішей. Нижній та середній шари влаштовані із крупнозернистого асфальтобетону на площі 109 тис. кв. м.

Завершити капітальний ремонт вулиці планувалося у 2019 році, але через брак фінансування роботи були перенесені на поточний. Вулиця Заболотного входить до п’ятірки столичних магістральних вулиць безперервного руху, найбільш завантажених транспортом, зокрема й великоваговим транзитним. Проте, незважаючи на постійне навантаження автотранспорту, асфальтобетонне покриття, яке ми влаштували у нижніх шарах, продемонструвало найвищі експлуатаційні якості. Упевнені, що і з фінішним покриттям капітально відремонтована дорога служитиме киянам довго й безпечно.