Завершальний етап проєкту масштабного відновлення траси Н-26 на Харківщині

Добігають кінця роботи з поточного середнього ремонту ділянки км 2+635 – км 110+735 автошляху Н-26 «Чугуїв-Мілове» у Харківській області від селища Малинівка до межі з Луганською областю загальною протяжністю 108 км.
Траса Н-26 – важливий транспортний коридор протяжністю 298 км, який поєднує великі районні центри Харківської та Луганської областей. За останні роки від водіїв надходило багато нарікань через понівечений стан дорожнього покриття та численні ями, напливи та колійність.
Нагадаємо, що роботи з відновлення автошляху «Автомагістраль-Південь» розпочала 2016 року. У зв’язку з обмеженим фінансування було посилено конструктивні шари дорожньої основи та влаштовано нижній шар покриття із крупнозернистої асфальтобетонної суміші на понад 80 км дороги, а верхній шар – на майже 40 км. 2020 року в рамках програми «Велике будівництво» нарешті забезпечено повне відновлення автошляху Н-26 на Харківщині. Відтак на початку весни «Автомагістраль-Південь» активними темпами приступила до довгоочікуваного виконання робіт.
Поточного року ми виконали посилення дорожньої основи на 20 км шляху та влаштували майже 70 км верхнього шару покриття із щебенево-мастикового асфальтобетону.
Крім того, наші дорожні бригади провели значний комплекс супутніх робіт, які передбачали на всій протяжності облаштування узбіч, влаштування 6000 м бортового каменю, понад 230 водоскидів та 20000 м прийкрайкових водовідвідних лотків, встановлення 11 км бар’єрного огородження та понад 1000 дорожніх знаків.
Неподалік перетину з автодорогою М-03 «Київ-Харків-Довжанський» км 8+600 влаштовано майданчик контрольно-вагового зважування для проведення перевірок вантажного транспорту.
Наразі добігають до кінця роботи з нанесення дорожньої розмітки, а також облаштування автобусних зупинок та примикань.
Відтак 2020 року довгоочікуване відновлення траси Н-26 нарешті завершиться, а Харківщина отримає якісне і комфортне транспортне сполучення у напрямку Луганської області.