Відновлення автомобільної дороги Т-14-25 «Миколаїв-Городок-Жовква-К.Бузька-Бібрка»

«Автомагістраль-Південь» на початку липня приступила до виконання робіт з реконструкції автомобільної дороги Т-14-25 «Миколаїв-Городок-Жовква-К.Бузька-Бібрка» на ділянці км 34+000 – км 40+738 у Городоцькому районі Львівської області.

Проектом робіт заплановано поширення та посилення існуючого дорожнього полотна з виконанням комплексу земляних робіт та влаштування нових конструктивних шарів дорожнього одягу на всій протяжності  ділянки.  Конструкція дорожнього одягу на посиленні передбачає фрезерування існуючого покриття, влаштування верхнього шару основи із щебенево-піщаної суміші, укріпленої цементом М40, нижнього шару покриття із крупнозернистої асфальтобетонної суміші та верхнього шару покриття із щебенево-мастикової асфальтобетонної суміші (ЩМАС-15) загальною товщиною шарів понад 30 см, а на поширенні передбачено ще додатково до основного конструктиву влаштування підстилаючого шару основи із піску та шару основи із щебенево-піщаної суміші (ЩПС С-7).

Відповідно до умов договору, в поточному році заплановано виконати роботи з відновлення дорожнього покриття без влаштування верхнього шару, влаштування дощової каналізації, тротуарів, з’їздів та примикань, облаштування узбіч, встановлення дорожніх знаків.  Верхній шар влаштуємо у наступному році. Також у рамках реконструкції ділянки, для забезпечення безпечних умов дорожнього руху, на перехрещенні з автомобільною дорогою Н-13 «Львів-Самбір-Ужгород» «Автомагістраль-Південь» побудує транспортну розв’язку кільцевого типу.

Наразі нашими фахівцями одночасно проводяться роботи з улаштування поширення дороги, влаштування укріпленої основи та нижнього шару покриття з крупнозернистої асфальтобетонної суміші, а також влаштування дощової каналізації. На сьогоднішній день влаштування нижнього шару покриття виконано на ділянці протяжностю понад 3 км.

Паралельно з роботами з реконструкції в поточному році наші фахівці також виконають капітальний ремонт цієї ж дороги на ділянці км 24+500 – км 34+000.

Загалом на даний час для виконання робіт на вказаних ділянках задіяно понад  100 працівників та 70 одиниць техніки.

Основні роботи на цих ділянках планується закінчити до кінця вересня поточного року.