Уряд Молдови повністю задоволений стартом проекту, який реалізує наша компанія!

Сьогодні міністр економіки та інфраструктури Молдови Кирило Габуріч відвідав із робочим візитом новий асфальтобетонний завод «Автомагістралі-Південь», споруджений цього року поблизу міста Вулканешти, та побував на ділянках проведення робіт. Очільник міністерства проінспектував виробництво та лабораторію, побачив парк мобілізованої під проект техніки.
Кирило Габуріч відзначив абсолютну готовність української компанії реалізувати масштабний проект, переконався у наявності необхідних виробничих потужностей та техніки. Міністр додав, що дорога М3 є ключовою для економіки Молдови, тому уряд країни приділяє її ремонту особливу увагу.
«Цей проект дуже важливий для Республіки Молдова. Він важливий не тільки для жителів цього регіону. Він важливий для економіки країни, бо об’єднує центр республіки із міжнародним портом Джурджулешти. Цей порт зараз не працює на повну потужність через відсутність нормальної дороги», – сказав Кирило Габуріч.
За словами міністра інфраструктури, Молдова не помилилась, обравши партнером саме українську компанію «Автомагістраль-Південь».
«Ми розуміємо, що підписали договір із компанією, у якої є величезний досвід. Я сподіваюся, що у нас буде гарна співпраця і гарна ділянка дороги», – сказав міністр.
Позитивно оцінюють старт проекту і представники Європейського банку реконструкції та розвитку, який виділив на його фінансування майже 30 млн. євро.
У тендері на проведення капітального ремонту траси М-3 «Кишинів-Джурджулешти» «Автомагістраль-Південь» перемогла торік. Замовником проекту є уряд Молдови. Наша компанія відновить майже 85 км траси, близько 30 км буде побудовано майже з нуля.
Як зазначає генеральний директор «Автомагістралі-Південь» Микола Тимофеєв, молдовський проект не є найбільшим для компанії, проте важливий стратегічно. Це фактично наше «вікно» на європейський ринок. Адже на прикладі капітального ремонту траси М3 ми зможемо продемонструвати міжнародним фінансовим установам – ЄБРР, Світовому банку та іншим, що «Автомагістраль-Південь» є надійним партнером, який гарантує якісну та своєчасну реалізацію проектів будь-якої складності.
«Ми зацікавлені в успішній реалізації цього проекту та хочемо брати участь у наступних великих тендерах як у Молдові, так і в інших країнах Східної Європи. В Україні нам не треба вже нікому нічого доводити, бездоганна репутація компанії всім відома. Упевнені, що проект у Молдові дозволить нам отримати визнання і в інших країнах. Тому якість робіт сьогодні на першому місці. Цей проект – наша візитівка. Ми не поступаємось європейським лідерам і доведемо це на прикладі капітального ремонту траси М3», – сказав Микола Тимофеєв.
Генеральний директор «Автомагістралі-Південь» також наголосив, що на об’єкті буде виконаний надзвичайно великий комплекс робіт, і перший етап реалізації проекту вже розпочався.