«Автомагістраль-Південь» розпочинає капітальний ремонт проспекту Степана Бандери

Сьогодні вночі «Автомагістраль-Південь» розпочинає капітальний ремонт проспекту Степана Бандери на кілометровій ділянці першого етапу виконання робіт – від розв’язки на вул. Героїв Сталінграда до вул. Йорданської. На відкритті робіт на цьому важливому для столиці об’єкті очікуємо генерального директора комунальної корпорації «Київавтодор» Олександра Олександровича Густєлєва.

Задля того, щоби швидко та якісно розпочати капремонт дорожньої артерії, ми перекриємо один проїзд проспекту в напрямку вул. Олени Теліги за погодженою з поліцією схемою організації дорожнього руху. Проте двосторонній рух відбуватиметься іншим проїздом проспекту.
На проспекті Степана Бандери вже встановлено 46 опор освітлення на ділянці першого етапу виконання робіт. Тривають підготовчі роботи з організації тимчасової схеми дорожнього руху та тимчасового розміщення тролейбусної мережі.
Роботи на ділянці першого етапу виконання робіт орієнтовно триватимуть до середини вересня. Ми влаштуємо основу дорожнього одягу, вирівнюючий шар, нижній і середній шари асфальтобетонної суміші.
За проектом, «Автомагістраль-Південь» влаштує на об’єкті 88 тис. 180 м2 нового дорожнього одягу, проведе капітальний ремонт покриття на площі 61 тис. 246 м2, прокладе 12 тис. 982 м2 велодоріжок, встановить 460 опор освітлення. Також ми влаштуємо 33 тис. 731 м2 тротуарів із фігурних елементів мостіння (ФЕМ) та 7 тис. 596 м2 технічних тротуарів з асфальтобетону.
Наші фахівці також встановлять нове бар’єрне огородження, замінять дощову каналізацію та проведуть заходи із благоустрою території.
Загалом ми відремонтуємо ділянку проспекту від вул. Олени Теліги до Північного мосту протяжністю 3,831 км. Усі роботи на об’єкті планують завершити до листопада 2020 року. Загальна вартість робіт – 590 млн грн.