Розпочинаємо масштабне відновлення траси М-04 між Дніпром та Павлоградом

«Автомагістраль-Південь» продовжує реалізацію одного з найбільш масштабних проєктів у Дніпропетровській області – відновлення автошляху М-04 «Знам’янка-Луганськ-Ізварине».
Наразі стартували роботи з поточного середнього ремонту наймасштабнішої ділянки траси М-04 км 216+384 – км 279+693 – 63-кілометрового відрізку 1-ї категорії між Дніпром та Павлоградом.
Cпеціалісти компанії активно приступили до фрезерування зношеного асфальтобетонного покриття. Паралельно на окремих ділянках розпочались роботи зі влаштування посиленої дорожньої основи зі щебеневого матеріалу, обробленого комплексним в’яжучим (СФОВ).
Під час реалізації проєкту наші фахівці використовують техніку, обладнану надсучасними системами автоматичного нівелювання на основі роботизованого тахеометра Trimble та GNSS-приймачів від TOPCON. Завдяки цим системам фрезерування асфальтобетону виконується в автоматичному режимі з максимальною відповідністю до проєктних відміток.
Аби пришвидшити відновлення траси, бригади «Автомагістралі – Південь» працюють одночасно на двох ділянках, рухаючись назустріч одна одній.
ЩО ТАКОЖ ПЕРЕДБАЧАЄ ПРОЄКТ:
• влаштування двох шарів асфальтобетонного покриття;
• укріплення узбіччя;
• влаштування прикрайкових лотків і водоскидних споруд;
• облаштування автобусних зупинок;
• ремонт 19 мостів та шляхопроводів;
• облаштування з’їздів і примикань;
• встановлення бар’єрного огородження;
• нанесення дорожньої розмітки;
• встановлення дорожніх знаків та сигнальних стовпчиків.
ЧИСЕЛЬНІСТЬ КОМАНДИ:
• 200 працівників;
• 150 одиниць спецтехніки.
ЗАВЕРШЕННЯ РОБІТ:
• Осінь 2021 року.
На зазначеній ділянці роботи проводяться на одній половині дороги з організацією двостороннього руху на суміжному проїзді. Просимо водіїв поставитися до цієї ситуації з розумінням та перепрошуємо за тимчасові незручності. Звертаємо увагу на встановлені тимчасові дорожні знаки та необхідність дотримання правил дорожнього руху. Будь-ласка, дбайте про власну безпеку та безпеку інших.
ДОВІДКОВО:
Траса М-04 – важливий транспортний коридор протяжністю 597,7 км, який проходить Кіровоградською, Дніпропетровською, Донецькою та Луганською областями.
Відновлення автошляху М-04 є стратегічно важливим для програми «Велике будівництво». Дорога стане частиною магістралі М-30 «Стрий-Ізварине», яка з’єднає східні і західні області України найдовшою трасою в державі.
Окрім поточного середнього ремонту ділянки між Дніпром та Павлоградом, ми також відновлюємо три важливі відрізки автошляху М-04 у межах Дніпропетровщини.
На ділянці від Павлограда до села Слов’янка загальною протяжністю майже 50 км роботи тривають на двох відрізках: км 295+674 – км 321+049 та км 326+751 – км 355+864. Наразі спеціалісти компанії завершують влаштування верхнього шару дорожнього покриття.
На 80-кілометровому відрізку п’ятихатському напрямку – км 72+442 – км 151+930 – у травні стартувало влаштування верхнього шару покриття із щебенево-мастикової асфальтобетонної суміші.
На відрізку протяжністю 44,8 км від Дніпра в напрямку до Кривого Рога км 151+930 – км 196+816 роботи завершені у верхньому шарі асфальтобетонного покриття. На фінішному етапі знаходяться супутні роботи. Здати цю ділянку траси в експлуатацію плануємо вже у липні.
Будуємо Україну разом!