Прем’єр-міністр відвідав один із найбільших проєктів компанії на Дніпропетровщині

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відвідав один із найбільших проєктів нашої компанії у Дніпропетровській області – Південний обхід міста Дніпра.
Голова уряду відзначив високі темпи робіт. Денис Шмигаль зауважив, що компанія працює згідно з виробничим графіком, і ближче до осені по основному проїзду дороги буде відкрито рух автомобілів.
«Дніпро є одним з небагатьох великих міст України, у якого досі відсутня об’їзна автомобільна дорога. Через Дніпро проходить сім загальнонаціональних трас, що створює значне навантаження на транспортну систему міста й суттєво шкодить екології. Очікується, що кількість шкідливих викидів у повітря зменшиться на 35-40%, а кількість аварійних ситуацій – удвічі. Крім того, обхід дозволить значно покращити якість транспортних перевезень і позитивно вплине на розвиток логістичної системи країни», — заявив Денис Шмигаль.
Спорудження Південного обходу міста Дніпра триває з 2012 року.
«У різні роки над цим проєктом працювали 7 підрядників. Тепер спорудженням дороги займається «Автомагістраль-Південь». І це є чіткою гарантією того, що проєкт буде успішно завершено вже цього року, незважаючи на величезні обсяги та складність робіт», – зазначив генеральний директор «Автомагістралі-Південь» Микола Тимофеєв.
Нагадаємо, будівництво дороги в обхід Дніпра є одним із найбільш масштабних проєктів нашої компанії.
Нова об’їзна дорога матиме протяжність 7 км і вирішить проблему транспортного навантаження на вуличну мережу міста, спрямувавши транзитний транспорт на правий берег Дніпра в обхід міської забудови. Дорога стане частиною траси М-30 «Стрий-Ізварине», яка з’єднає західні області України зі східними.
Проєкт передбачає будівництво декількох надзвичайно складних ділянок в умовах складного рельєфу місцевості та проведення величезного комплексу робіт зі спорудження штучних споруд, складних інженерних рішень і масштабних земляних робіт. Зокрема, це будівництво дворівневої транспортної розв’язки, а також влаштування систем водовідведення на заболоченій місцевості та у глибокій балці. Висота насипів на деяких ділянках сягає 30 м.
Наразі роботи активно проводяться на всіх ділянках будівництва, від траси Н-08 «Бориспіль-Кременчук-Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь» до Південного моста в межах міста.
Будуємо Україну разом!