Ми продовжуємо серію матеріалів про виклики минулорічного дорожньо-будівельного сезону, з якими стикалися наші керівники

Для лабораторії «Автомагістралі-Південь» 2018 рік був нелегким, проте продуктивним. Компанія перемогла у тендерах на реконструкцію семи міжнародних трас та шести великих національних магістралей. Ці відповідальні роботи вимагали істотного збільшення обсягів виробництва асфальтобетонних сумішей. Та постійний контроль якості сировини, налагоджений лабораторією, забезпечив безперервне і вчасне виконання запланованих робіт, вважає керівник регіональної лабораторії у Дніпропетровській області Виталий Экимов (Vitaly Ekimov).

«Боротьба за якість матеріалів минулоріч була дуже жорстка. Збільшилась кількість асфальтобетонних сумішей, які випускають наші заводи, збільшилась кількість об’єктів, з найвищими вимогами щодо якості дорожнього покриття. Я пишаюся своїми працівниками: разом із виробниками та постачальниками фахівці лабораторії дуже плідно попрацювали над поліпшенням якості вхідної сировини: інертних матеріалів, бітуму, мінеральних порошків та різноманітних добавок», – розповідає Віталій Екімов.
Зокрема, торік лабораторія «Автомагістраль-Південь» домоглася екстра-якості целюлозної добавки, яка протидіє стіканню бітуму із асфальтобетонної суміші.

Спершу компанія-виробник поставила кілька партій добавки нам на пробу. Протестувавши ці добавки, лабораторія «Автомагістраль-Південь» сформувала низку пропозицій для покращення її якості.

«У результаті «Автомагістраль-Південь» отримала ексклюзивну добавку, яка ідеально підходить для виробництва, – розповів Віталій Екімов. – Тісна співпраця лабораторії з іншим українським виробником призвела до появи адгезійних та енергозберігаючих добавок, які забезпечують високі показники якості асфальтобетонних сумішей. Виробник цієї добавки виготовляє її спеціально під конкретні інертні матеріали виробничих баз компанії, за чіткими рекомендаціями лабораторії».

Також одним зі значних успіхів лабораторії минулого року Віталій Екімов називає підвищення якості мінеральних добавок для дорожньо-будівельних робіт на Дніпропетровщині. Проекти у цьому регіоні наша компанія почала системно реалізовувати торік.

«Місцеві постачальники пропонували сировину допустимої за нормами якості. Проте на початку дорожньо-будівельного сезону ми підвищили вимоги до якості мінеральних добавок, у результаті підписали контракти лише з двома компаніями, які привозили якісну сировину із Західної України. Решта підприємств, аби не програти у конкурентній боротьбі, частково перепрофілювали діяльність і тепер теж постачають матеріали найкращої якості», – каже Віталій Екімов.

Як ключова компанія галузі, ми встановлюємо стандарти якості, які перевершують чинні будівельні норми. Від цього виграють й решта дорожніх компаній, отримуючи найкращу сировину для будівництва української інфраструктури.

«Автомагістраль-Південь» пишається керівником нашої регіональної лабораторії! Вже у 31 рік Віталій став одним із найкращих спеціалістів по забезпеченню якості асфальтобетонних сумішей у компанії.