Кращі у своїй справі вибирають Україну!

Ми продовжуємо знайомити вас зі співробітниками компанії, які завдяки «Великому будівництву» повернулися з-за кордону розбудовувати дорожню інфраструктуру України.
Сьогодні розповімо про наших спеціалістів, які відновлюють дороги у стратегічному для компанії регіоні – Харківській області.
«Завдяки компанії отримав чудову роботу в період пандемії»
Євген Гора, 37 років, машиніст екскаватора
Євген родом із Краснограда Харківської області. За професією автослюсар. Освіту здобув у ПТУ №28. Батько трьох дітей. Працював машиністом на багатьох об’єктах у Росії та Казахстані.
«Маю великий досвід роботи за кордоном. Умови праці всюди були різні. Десь більше платять, а в іншому місці – гірше житло, особливо, коли доводиться часто змінювати об’єкти і переїжджати країною. Я розумів, що на чужині не варто чекати щастя, і чекав нагоди повернутись на Батьківщину. Наприкінці 2020 року нарешті опинився вдома. Мої знайомі саме запропонували надіслати резюме до «Автомагістралі-Південь», адже компанія надійна та стабільна. Я скористався їхньою порадою і в березні цього року влаштувався на роботу. Фактично, працюю менше місяця. Але вже знаю, що отримуватиму зарплатню не меншу, ніж за кордоном. Але ж є одна суттєва перевага: я працюю вдома і моя сім’я поруч. Діти наступного року планують вступати до університету, та в мене не виникає жодного сумніву, що зможу спонсорувати їхнє навчання. Маю надійну опору та віру у завтрашній день. Тим паче зараз, в особливо важкі часи для держави. Хочу зазначити, що програма «Великого будівництва» стала просто порятунком для багатьох людей у нашій галузі», – розповів Євген Гора.
«Не бачу сенсу працювати за кордоном, бо все найкраще є в Україні»
Роман Дрогомирецький, 34 роки, водій автотранспорту
Роман родом з Криму. Останні 18 років проживає у Харкові. Вищу освіту здобув у Харківському національному автомобільно-дорожньому університеті, за спеціальністю – механік. У 2015-2017 роках працював у Казахстані. Після повернення в Україну заснував власний бізнес із транспортних перевезень.
«За два роки роботи у Казахстані працював на багатьох об’єктах по всій країні. Зокрема, будував трасу так званого «Шовкового шляху» в Алматинській області. Це шалений досвід. Зарплата та умови мене влаштовували, адже наш роботодавець – італійська фірма, яка всіляко сприяла повсякденню робітників. Проте коли на рік випадає можливість побувати вдома лише 20 днів – це важко. Тому я спробував організувати невеликий бізнес в Україні та придбав вантажівку. Звісно, у період кризи власна справа не склалася. Та через друзів знайшов чудовий варіант із працевлаштуванням в «Автомагістралі-Південь». Зараз працюю водієм у компанії на об’єкті з поточного ремонту об’їзної дороги Харкова. Це дає змогу триматись ближче до моєї сім’ї. Умови та зарплатня мене влаштовують, але роблю все можливе, аби піднятись кар’єрною драбиною. Є така звичка – прагнути більшого. Не бачу сенсу працювати за кордоном, бо все найкраще є в Україні. І гідні зарплати можна отримувати вдома», – поділився Роман Дрогомирецький.
«Свій досвід та потенціал краще реалізувати у рідній країні»
Сергій Сирцев, 50 років, виконроб
Харків’янин Cергій має дві вищі освіти у дорожньо-будівельній галузі та понад 25 років cтажу. У 2010 році працював у Туркменістані на будівництві дороги через пустелю Кара-Кум. Уже за рік влаштувався на роботу за Полярним колом у Росії.
«Працював рік в умовах пустельної спеки Туркменістану, але ніколи навіть не міг уявити, що мене занесе в Заполяр’я. Сім років працював у надзвичайно екстремальних умовах лютих морозів, де температура іноді опускається нижче 65 градусів. Будували «Північний широтний хід», де я керував ділянкою. Згодом перейшов на інший проєкт в Якутії, де споруджував технічні дороги до нафтових родовищ. Після повернення додому пройшов співбесіду в «Автомагістралі-Південь». Був вражений чудовими умовами і зарплатнею, яку запропонували. Адже ще кілька років тому таких грошей у галузі в Україні просто не платили. Тому робота за кордоном мене більше не цікавить. Свій досвід та потенціал краще реалізувати в рідній країні», – розповів Сергій Сирцев.
Разом – до нових перемог!