Контроль якості – важлива умова для розвитку дорожньо-будівельного ринку

«Автомагістраль-Південь» повністю підтримує позицію прем’єр-міністра щодо введення жорсткого контролю за якістю виконаних робіт дорожньо-будівельними компаніями. Більше того, наша компанія виступала ініціатором посилення норм і вимог, оскільки чимало компаній, особливо, невеликих, хитрували з обсягами, з якістю, що в подальшому позначалося на якості робіт. Контроль замовником за якістю робіт, дотримання всіх технологій виробництва, організація безпеки дорожнього руху під час виробництва доріг – вимоги посилилися суттєво.

Окрім того, контроль якості – важлива умова для розвитку ринку, адже це підтримує високий рівень конкуренції. Наприклад, наша компанія запровадила внутрішню потужну систему контролю якості. Ми хочемо бути впевненими, що якість виконаних робіт завжди відповідає найвищим стандартам. І щоб не сумніватися у цьому, ми запровадили систему професійного контролю всередині компанії – організували пересувні лабораторії, які регулярно здійснюють обстеження доріг, відремонтованих нашою компанією. Оснащені вони за останнім словом техніки, що дозволяє нам визначити якість виконаних робіт та гарантувати високий рівень нашої роботи, яка відповідає всім міжнародним стандартам.

І найголовніше: цього року було збільшено гарантійні терміни підрядника на виконані роботи. Нині дорожньо-будівельні компанії дають гарантії і відповідають за роботу: у рамках поточного середнього ремонту – 5 років, у рамках капітального ремонту – 10 років. І для нас це не формальність: оскільки є матеріальна відповідальність за можливі дефекти, нам вигідно робити ремонт якісно, з дотриманням усіх технологій виконання роботи.