Делеганція “Автомагістраль – Південь” вперше приймає участь у міжнародному інфраструктурному форумі Paris InfraWeek

Форум відбувається під патронатом Міністерства фінансів Франції. Основна тема заходу – роль інфраструктури у відродженні світової економіки після пандемії, а також сучасні вимоги до галузі інфраструктурного будівництва.

За словами міністра економіки та фінансів Франції Бруно Ле Мера, сучасні проєкти з будівництва інфраструктури мають базуватись на цифрових і високотехнологічних рішеннях. І відповідати широкому переліку умов – наприклад, соціальній інклюзивності, фінансовій прозорості, нейтральності до кліматичних змін.

«На сьогоднішній день Європейський Союз найбільше хвилює екологічний аспект. Інфраструктура, яка передбачає зменшення негативного впливу на довкілля – лейтмотив конференції. Європейці максимальну увагу приділяють концепції Net Zero by 2050, тобто досягнення вуглецевої нейтральності. Потрібен розвиток електромобільної інфраструктури, що дуже важливо враховувати при проєктуванні майбутніх об’єктів. Побудувати мережу зарядних станцій для автомобілів, яка буде інтегрована в енергетичну систему з відновлювальних джерел – сьогодні це один з найбільших викликів», – розповідає генеральний директор нашої компанії Микола Тимофеєв.

Під час панелі української делегації міністр інфраструктури Олександр Кубраков презентував основні проєкти з розвитку інфраструктури в Україні. Модернізація локомотивної тяги на залізниці, створення національного авіаперевізника і, звичайно, програма створення сучасних автошляхів «Велике будівництво». Старт цієї масштабної президентської програми дозволив стабілізувати економіку в одну із найбільш серйозних криз XXI століття. Загальний обсяг інвестицій у транспортну, соціальну та спортивну інфраструктуру у 2020-2021 роках наразі оцінюється в 10 млрд дол США.

«Досвід європейських країн свідчить, що найбільш масштабні інфраструктурні проєкти реалізуються за допомогою механізму державно-приватного партнерства. Тому під час української панелі обговорювались перспективи будівництва в нашій країні концесійних швидкісних транс. Одним з перших проектів може стати сучасна дорога європейського рівня з Краківця до Рівного, яка сполучатиме столицю України з найбільшими містами Європи», – зазначив Микола Тимофеєв.

Конференція продовжується. Будемо тримати вас в курсі останніх світових трендів в інфраструктурній галузі.