Бетонний завод Liebherr Betomix – ще одна капітальна інвестиція “Автомагістралі-Південь” в 2019 році.

Бетонний завод Liebherr Betomix – ще одна капітальна інвестиція “Автомагістралі-Південь” в 2019 році. Раніше ми писали про надсучасний німецький бетоноукладач WIRTGEN SP-124, який влаштовує верхній шар цементобетонного покриття на ділянці км 165+000 – км 172+000 дороги Н-14 “Олександрівка-Кропивницький-Миколаїв”. Тому основне завдання даного бетонного заводу – забезпечити укладач бетонною сумішшю з необхідними характеристиками та найкращої якості.

Наша компанія інвестувала в нове обладнання, яке є еталоном якості у виробництві бетону взагалі і будівництві цементобетонних доріг зокрема. Liebherr Betomix є сучасною бетонозмішувальною установкою, до складу якої входять двовальний змішувач бетону примусової дії, бункери, дозуючі стрічки, силоси для цементу. Загальний об’єм силосів – 480 тонн. Продуктивність установки складає 150 кубічних метрів бетону на годину.
Даний цементобетонний завод демонструє високу точність дозування складових суміші згідно рецепту, рівномірне перемішування суміші. Вся його робота автоматизована та контролюється за допомогою сучасного програмного забезпечення Liebherr.

Дане виробництво також укомплектовано сучасною випробувальною лабораторією, яка забезпечує контроль якості виробленої продукції. Діюча система контролю є комплексною. По-перше, відбувається вхідний контроль компонентів – щебню, піску, цементу тощо. По-друге, здійснюється кілька етапів контролю якості вже виготовленої бетонної суміші. Безпосередньо перед влаштуванням бетон перевіряють на відповідність характеристикам, зокрема таким як рухливість, кількість залученого повітря тощо. Крім того, відбираються контрольні зразки кожної партії бетону. Випробування міцності на стиск та розтяг при згині цих зразків тестують на 7-ий та 28-ий день.
Лабораторія заводу має підтверджену спроможність проведення вимірювань відповідно до вимог ISO 10012:2005 та має в своєму розпорядженні все необхідне обладнання для здійснення випробувань.

Новий завод знаходиться в с. Возсіятське, Єланецького району Миколаївської області – в безпосередній близькості від місця проведення дорожніх робіт на дорозі Н-14. Вдале розташування заводу дозволяє максимально скоротити час та відстань доставки суміші. Адже середня відстань, на яку наші автомобілі доставляють бетонну суміш, складає 5-7 км.
Додатковою перевагою є модульна конструкція бетонного заводу Liebherr Betomix, що дозволяє розгорнути виробництво бетону та лабораторний контроль на новому місці протягом 20-25 днів.