«Автомагістраль-Південь» взяла участь у наймасштабнішому міжнародному семінарі з управління дорожнім сектором

 

Компанія «Автомагістраль-Південь» взяла участь у дводенному Міжнародному семінарі зі стратегічного планування та оцінки ефективності управління дорожнім сектором, який учора розпочав свою роботу в Міністерстві інфраструктури.

Відкривали захід міністр інфраструктури Володимир Омелян та мер Києва Віталій Кличко. У роботі семінару взяли участь провідні іноземні та українські експерти дорожньої галузі, зокрема, члени Всесвітньої дорожньої асоціації (PIARC), представники Укравтодору та найбільших дорожньо-будівельних компаній.

«Нам потрібно від усіх присутніх, особливо, від іноземних партнерів, ваш досвід, ваші поради, ваші напрацювання, які на сьогоднішній день є. І цей позитивний досвід ми маємо втілити в життя», – сказав Віталій Кличко під час відкриття заходу.

Володимир Омелян зазначив, що в семінарі беруть участь представники профільних міністерств та агентств доріг із Європи, Азії, Австралії та Африки.

«У нас уперше за десятиліття відбувається міжнародний семінар Всесвітньої дорожньої асоціації (PIARC), який передбачає запровадження нових технологій, нових систем планування, прогнозування, а також будівництва дорожніх магістралей та інфраструктури. Це один із ключових заходів у дорожньому будівництві. Сучасний підхід до планування міста, до зручної інфраструктури вимагає нових рішень. Я впевнений, що за підсумками цього дводенного семінару ми зможемо сформувати бачення не лише для України, але й для світу», – зазначив Володимир Омелян.

«Ідея цього семінару полягає насамперед у рішеннях на рівні макроекономіки. Участь у семінарі беруть делегати із 122 країн. Їхня мета – поширювати цивілізовані рішення в дорожній галузі. Навчити всіх учасників дорожнього ринку комплексно керувати дорожньою галуззю. Починаючи від проведення прозорих тендерів і до формування структури, ціноутворення та ефективного менеджменту на місцях. А також – ефективне проходження системи довготермінового планування. Учасники семінару єдині в своїх рекомендаціях: запорука успіху – довготермінове планування з поетапним уточненням планів», – сказав генеральний директор компанії «Автомагістраль-Південь» Микола Тимофеєв.

Він додав, що компанія «Автомагістраль-Південь» як підрядник зацікавлена саме в довготерміновому плануванні та у прозорих правилах гри.

Учасники семінару обговорили стратегії довгострокового планування та підвищення ефективності управління в дорожній галузі, організацію прозорих закупівель, досвід зимового утримання доріг та підвищення прозорості та підзвітності в дорожній галузі.

Організаторами семінару виступили Міністерство інфраструктури, Київська міська державна адміністрація, Всесвітня дорожня асоціація (PIARC) та проект CoST. Перший день семінару проходив у Міністерстві інфраструктури, другий – у приміщенні Київської міської держадміністрації.