«Автомагістраль-Південь» цього тижня закінчить влаштування середнього шару асфальтобетону на вул. сімї Кульженків

«Автомагістраль-Південь» продовжує виконувати роботи з реконструкції автомобільної дороги вул. сім’ї Кульженків, що на столичній Оболоні. На перших 700 м ділянки проходить облаштування нижнього та середнього шарів дорожнього покриття. Роботи з влаштування дорожнього одягу в нижніх шарах асфальтобетону закінчать цього тижня, – розповів інженер технічного відділу компанії Вадим Голота.

До початку укладання асфальтобетону співробітники компанії прибирали територію від насаджень та сміття. Це було необхідно, оскільки вулиця пролягає через промисловий район і була досить занедбаною. Потім виконувались роботи з влаштування виїмки та насипу земляного полотна до проектних відміток. Наступним етапом було улаштування основи з геотекстилю, метрового шару піску та двох шарів щебенево-піщаних сумішей, з яких верхній шар основи був укріплений цементом.

Зараз паралельно влаштуванню асфальтобетону проходить робота з облаштування тротуарної частини.
«Наступного року розпочнемо роботи, щойно дозволить погода. Плануємо йти далі у напрямку вул. Полярної. Також наступного року закінчимо укладання верхнього шару асфальтобетону, облаштуємо тротуари, встановимо вуличне освітлення та нанесемо дорожню розмітку. Всі роботи будуть закінчені до початку літа 2019 року», – сказав Вадим Голота.

На вул. сімї Кульженків «Автомагістраль-Південь» працює в субпідряді і ремонтує 1,1 км дороги від вул. Полярної до Великої Кільцевої. Загалом на цьому об’єкті буде укладено понад 11 тис. т, асфальтобетонних сумішей та близько 15 тис. т щебенево-піщаних сумішей.