«Автомагістраль-Південь» будує стаціонарний пункт для здійснення габаритно-вагового контролю

Незабаром у Львівській області на відремонтованій ділянці дороги М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська з’явиться другий майданчик для здійснення габаритно-вагового контролю. Роботи виконує наша компанія.
Наразі тривають роботи з влаштування стаціонарного вагового комплексу на трасі загального користування державного значення М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська між населеними пунктами Струтин і Підгороднє у Золочівському районі.
Основне завдання габаритно-вагового контролю – це збереження доріг, яке здійснюється шляхом зважування великовагового транспорту з виявленням порушників та недобросовісних водіїв, які дозволяють собі їздити трасами з перевищенням нормованої маси та під час обмеження руху на період температури повітря понад +28°С.
Згідно з договором, «Автомагістраль-Південь» має виконати комплекс земляних робіт та влаштувати посилену дорожню конструкцію, яка включає декілька шарів основи з верхнім шаром із щебенево-піщаної суміші, укріпленої цементом, нижній шар покриття з крупнозернистої асфальтобетонної суміші та верхній шар з щебенево-мастикової асфальтобетонної суміші.
У проекті задіяно близько 25 спеціалістів і понад 15 одиниць спецтехніки. Загальна вартість ремонту становить 2,5 мільйона гривень.
Нагадаємо, на Львівщині діють 7 пересувних пунктів ГВК. Зазвичай вони працюють на дорогах державного значення: Київ – Чоп, Львів – Рава-Руська, Львів – Тернопіль, Львів – Радехів – Луцьк та інших.