«Автомагістраль-Південь» завершила влаштування нижнього шару на п’ятикілометровій ділянці траси Н-07 «Київ-Суми-Юнаківка» поблизу міста Ромни у Сумській області, що поєднує Сумщину з Києвом.

На дорозі «Автомагістраль-Південь» проводить капітальний ремонт.
Дорожні будівельники вже повністю влаштували вирівнюючий та перший нижній шар дорожнього одягу із пористої крупнозернистої асфальтобетонної суміші 10 см завтовшки. Роботи проводять на ділянці км 208+341 – км 213+260 автотраси «Київ-Суми-Юнаківка».
Зараз продовжується влаштування наступного шару дорожнього одягу із дрібнозернистого асфальтобетону. Він вже влаштований на 3,5 км дороги. Загалом на ділянці буде влаштоване чотирьохшарове асфальтобетонне покриття загальною товщиною понад 25 см.
Наші фахівці також влаштовують перехідно-швидкісні смуги, вже готові дві полоси із п’яти. Після закінчення цих робіт стане можливим влаштувати верхній шар асфальтобетонного покриття із щебенево-мастикового асфальтобетону товщиною у п’ять см. Окремо «автомагістралівці» почали монтувати нові водовідвідні лотки на ділянці.
Ми вже писали, що роботи на цьому об’єкті йдуть за графіком – завершення основного комплексу робіт із влаштування покриття заплановано на середину липня. Зараз ділянка відкрита для проїзду у реверсному режимі.