«Автомагістраль-Південь» завершила перший етап капітального ремонту кілометрової ділянки на проспекті Степана Бандери в Києві

«Автомагістраль-Південь» завершила перший етап капітального ремонту кілометрової ділянки на проспекті Степана Бандери в Києві в межах виділеного фінансування. У п’ятницю наші співробітники нанесли дорожню розмітку, перенесли контакту мережу тролейбусних ліній, та вже сьогодні буде відкрито проїзд по всім смугам руху в двох напрямках.

Проспект Бандери – транспортна артерія з інтенсивними рухом. Будь які обмеження проїзду завдають клопоту автомобілістам. Ми зробили все для мінімізації цих незручностей. По-перше, під час проведення ремонтних робі, проспект залишався повністю проїзним. Як в напрямку вул. Олени Теліги, так і в напрямку Північного мосту. Була організована тимчасова схема проїзду, яка забезпечувала рух автомобілів двома смугами в кожну сторону.

По-друге, щоб завершити ремонт в найшвидші строки, ми працювали цілодобово. Робота наших спеціалізованих бригад була організована у дві зміни. Роботи в нічний час стали можливими завдяки тому, що обладнали техніку додатковим освітленням. Всі свої столичні проекти, зокрема такі як ремонт вулиці О.Теліги та бульвару Дружби Народів, “Автомагістраль-Південь” намагається реалізувати в максимально стислі терміни.

Менш ніж за два місяці наша команда виконала передбачений обсяг дорожніх робіт, дотримуючись чіткої технологічної послідовності. На цій ділянці, наші спеціалісти відфрезерували старе асфальтобетонне покриття та демонтували бортовий камінь. Була відремонтована стара дощова каналізація. Елементи каналізації, які не відповідали експлуатаційним вимогам, були замінені новими. Фахівці компанії замінили на нові опори освітлення. Після чого були влаштовані нова основа, нижній та середній шари асфальтобетонного покриття та новий бортовий камінь.

У пікові навантаження на об’єкті працювало до 50 одиниць техніки та було задіяно 70 співробітників.

ДОВІДКОВО:
«Автомагістраль-Південь» відремонтує частину проспекту від вул. Олени Теліги до Північного мосту протяжністю 3,831 км. Усі роботи на об’єкті планують завершити до листопада 2020 року. Загальна вартість робіт – 590 млн.
Ми влаштуємо близько 155 тис. м2 нового дорожнього одягу, побудуємо 4 км велодоріжок з кожної сторони руху, встановимо нові опори освітлення.
Крім того, наші спеціалісти влаштують близько 34 тис. м2 тротуарів із фігурних елементів мостіння (ФЕМ) та 7 тис. 600 м2 технічних тротуарів з асфальтобетону, встановлять нове бар’єрне огородження, відремонтують дощову каналізацію, встановлять нову контактну мережу для безпечного та комфортного руху тролейбусів, замінять стару систему засобів організації.