«Автомагістраль-Південь» виконала близько 60% запланованих робіт на ділянці км 28+300 – км 36+750 дороги Т-05-14 «Добропілля – Лиман», яка поєднує Маріуполь із Краматорськом.

Загальна довжина нашої ділянки на цій двосмуговій дорозі становить 8 км 450 м. Дорожні робітники «Автомагістралі-Південь» уже влаштували основу дорожнього одягу з урахуванням вирівнюючого шару з органо-мінеральної суміші марки М20 на 5 км 200 м, а на 5 км 150 м – нижній шар із крупнозернистого асфальтобетону. Також влаштували верхній шар АБС товщиною 5 см з ЩМА-20 на 2 км 600 м.

Окрім того, фахівці «Автомагістралі-Південь» змонтували п’ять із восьми водопропускних труб для поліпшення системи поверхневого водовідведення.

Зараз на ділянці продовжуються роботи з улаштування верхнього шару асфальтобетону. Лінійні працівники розширюють проїзну частину дороги з двох боків, щоб автошлях повністю відповідав параметрам, передбаченим для дороги III технічної категорії.

Після ремонту основний проїзд ділянки становитиме 7 м, а укріплені узбіччя по обидва боки дороги будуть завширшки 0,5 м кожне.

Нині у ремонті Т-05-14 «Добропілля – Лиман» задіяно понад 100 робітників та 60 одиниць дорожньо-будівельної техніки. Асфальтобетонну суміш та інертні матеріали ми постачаємо з нашої виробничої бази у селі Слов’янка Дніпропетровської області.