«Автомагістраль-Південь» розпочинає реалізацію міжнародного проекту – ремонту 85 км дороги М3 Кишинів-Джурджулешти

https://www.youtube.com/watch?v=IP3NfNWqQOE&feature=youtu.be

На початку серпня минулого року «Автомагістраль-Південь» і Служба автомобільних доріг Молдови підписали угоду про ремонт 85 км дороги М3 Кишинів-Джурджулешти. Вартість контракту складає майже 30 млн євро (без урахування ПДВ). Це частина програми «Дорожній сектор», яку фінансує Європейський банк реконструкції та розвитку.

Проектом передбачені капітальні ремонтні роботи дороги, розбудова тротуарів, будівництво мосту, встановлення дорожньої розмітки та знаків. Більшість матеріалів, які будуть використовуватись для ремонту молдовського автошляху – українського виробництва!

Наразі «Автомагістраль-Південь» розпочинає виконання проекту у Молдові. У перші дні березня спеціалісти почнуть монтаж асфальтобетонного заводу неподалік автошляху. Монтажна бригада встановить та запустить італійську установку MARINI Top Tower 3000. Цей АБЗ, потужністю 240 т асфальтобетону на годину повністю відповідає жорстким європейським вимогам екологічної безпеки. Системи очищення заводу дозволяють нівелювати 99,9% викидів.

«Днями ми отримаємо увесь комплект обладнання. Бригада вже виїхала у Молдову готувати майданчик під завод. Зокрема, облаштовують фундамент», – розповідає головний інженер «Автомагістраль-Південь» Карен Сейранов.

Забезпеченням молдовського проекту дорожньо-будівельною технікою займається ланка механізаторів нашої компанії.

«Для виконання робіт на даному проекті планується залучення понад 200 працівників та понад 100 одиниць будівельної техніки з якої частину заплановано привезти з України, а основну частину – закупити нової», – зазначив головний механік «Автомагістраль-Південь» Іван Ковалів.

Автошлях М3 веде з Кишинева до порту Джурджулешти на Дунаї – регіонального транспортного вузла на кордоні з ЄС. Ремонт цієї дороги сприятиме розвитку економіки в цілому та полегшить проїзд автомобілів екстрених служб і жителів регіону.