«Автомагістраль-Південь» почала реалізацію найбільшого проекту у поточному році – ремонту двосмугової дороги Р-51 «Мерефа-Лозова-Павлоград» в Харківській області

Вартість тендеру складає 1,5 млрд грн, а запланований обсяг робіт на цей рік досягає 78 км. Ремонт буде проводитися на окремих ділянках 131 (км 0+000 – км 131+189) кілометра дороги, при її загальній довжині в 158 км. Більшість робіт завершимо до листопада цього року, на наступний рік заплановано влаштування верхнього шару асфальтобетонної суміші.

Зараз дорога знаходиться в аварійному стані. На деяких ділянках Р-51 повністю зруйнований дорожній одяг, водії об’їжджають їх по ґрунтових дорогах. Перед нами постає амбітна задача швидко і якісно зробити проїзним майже всю протяжність автошляху, що поєднує Харківську і Дніпропетровську області. Це не перший подібний виклик для «Автомагістралі-Південь». Минулого року компанія успішно ввела в експлуатацію важливу регіональну трасу Р-46 «Харків-Охтирка». Наші фахівці відновили понад 100 кілометрів дороги за рекордно стислий термін у чотири місяці.

Спираючись на минулорічний досвід, ми впевнені, що успішно та своєчасно реалізуємо і цей проект! Наші фахівці наразі проводять декілька видів робіт на трасі. Дорожні підрозділи очищують узбіччя від порослі кущів, проводять фрезерування старого асфальтобетонного покриття, попереднє вирівнювання поздовжнього та поперечного профілю. На одній із ділянок вже влаштовують вирівнюючий шар асфальтобетону.

Особливістю Р-51 є те, що деякі старі ділянки траси – бетонні. Для того, щоб укріпити ці ділянки, наші фахівці влаштовують на них георешітку з армуючого синтетичного матеріалу. Знизу та зверху георешітки будуть влаштовані шари асфальтобетонної суміші, тобто покриття на всій дорозі буде однорідним.

На об’єкті зараз задіяні 80 чоловік та 54 одиниці спеціалізованої дорожньо-будівельної техніки.

Асфальтобетонні суміші ми будемо доставляти з нашого нового заводу у місті Дергачі Харківської області. Потужність заводу  3500 т на добу. АБС саме з цього заводу йшла на реконструкцію траси Р-46 «Харків-Охтирка». Ми певні, що своєчасно забезпечимо потрібну кількість сумішей, продуктивність заводу це дозволяє. До речі, загальних виробничих потужностей «Автомагістралі-Південь» вистачить для того, щоб забезпечити асфальтобетонними сумішами всі українські дороги, заплановані до ремонту!